Roy Heesen, organisator van het VuurFestival in Meddo, in het weiland waar normaal gesproken het paasvuur wordt ontstoken.
Volledig scherm
PREMIUM
Roy Heesen, organisator van het VuurFestival in Meddo, in het weiland waar normaal gesproken het paasvuur wordt ontstoken. © Theo Kock

Paasvuren vrezen vrijwilligerstekort na twee afgelastingen op rij: ‘Jongeren gaan liever werken en geld verdienen dan houthakken’

MEDDO / ZIEUWENT - Er dreigt een tekort aan vrijwilligers voor de traditionele paasvuren in de Achterhoek. Die kunnen voor het tweede jaar op rij niet doorgaan als gevolg van de coronamaatregelen. 

4 reacties

 • Jan Nuvens

  1 maand geleden
  Tijden en de daarbij horende tradities veranderen en soms zijn er wat externe factoren nodig om die verandering te versnellen, de afgelopen jaren waren dat de droogte, de stikstofcrises en nu ook nog eens corona. Doe niet alsof dit soort massale feesten al eeuwen bestaan, paasvuren waren altijd vrij klein en alleen voor de directe buurt, pas de afgelopen 20 jaar is dit uitgegroeid tot een evenement met DJ's, catering etc. Deze keert zich de afgelopen jaren tegen het gebeuren, en dat is prima.
 • Inge Lorist

  1 maand geleden
  Zou goed zijn voor milieu en voor mensen met longproblemen
 • Mattie Veld

  1 maand geleden
  Al de mensen die last hebben van de longen zullen er blij om zijn, waarom moeten zij ook "meegenieten" met deze heidense traditie.
 • Karel Driever

  1 maand geleden
  Geen probleem toch? Gaat dit jaar niet door.
 1. Vliegtuigje stort neer op akker: 'Ik denk, het gaat niet goed'
  Play

  Vliegtuig­je stort neer op akker: 'Ik denk, het gaat niet goed'

 2. Opmerkelijk: wielrenster belandt op snelweg
  Play

  Opmerke­lijk: wielren­ster belandt op snelweg

Achterhoek