Volledig scherm
Het SKB-ziekenhuis in Winterswijk. © Jan Ruland van den Brink

Personeel SKB en Slingeland krijgt excuses van ziekenhuisbestuur

WINTERSWIJK - In een persoonlijke brief hebben alle medewerkers van het ziekenhuis Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) in Winterswijk excuses gekregen van het ziekenhuisbestuur Santiz over de gebrekkige communicatie de afgelopen week.

Vorige week werd het personeel opgeschrikt door de mededeling dat de afdelingen verloskunde en kindergeneeskunde in het Winterswijkse ziekenhuis SKB zullen worden opgedoekt.

‘We realiseren ons, dat de commotie in belangrijke mate is veroorzaakt door onvoldoende eenduidige communicatie van onze kant’, schrijft de raad van bestuur (RvB) van Santiz aan het hele personeel. ‘We zijn er helaas niet in geslaagd op een toegankelijke en duidelijke manier uit te leggen welke strategische koers we voor ogen hebben en waarom we hiertoe gekomen zijn. Dit betreuren we zeer. We bieden jullie onze excuses aan’.

In principe blijven intensive care-afdelingen bestaan

In de brief (pdf) wordt uitleg gegeven over de besluiten die genomen worden over de intensive care (IC) en de afdelingen verloskunde en kindergeneeskunde. In principe blijven in de twee ziekenhuizen de IC-afdelingen bestaan, schrijft de RvB. Tenzij er zich nieuwe ontwikkelingen voordoen.

Verder nodigt de RvB het personeel uit om zelf met ideeën te komen. ‘We nodigen jullie uit met ons in gesprek te gaan en plannen en ideeën voor eind februari 2020 bij ons aan te bieden’.

Achterhoek