Volledig scherm
PREMIUM
Een arrestant wordt geboeid en in een politiewagen gezet. Foto ter ilustratie. © Marco de Swart

Politie: arrestantenvervoer moet anders om agent op straat te houden

WINTERSWIJK/ CUIJK - De politie Oost-Nederland zoekt ‘alternatieve vervoersmogelijkheden’ om arrestanten naar het cellencomplex te brengen. Zo kunnen agenten hun werk op straat gewoon blijven doen omdat ze niet uit hun werkgebied worden gehaald.

Dit zegt woordvoerder Nanda Redder van de politie Oost-Nederland naar aanleiding van de discussie over de tijd die agenten verliezen met arrestantenvervoer. Vooral in de buitengebieden zijn zij vaak lang onderweg om een aangehouden verdachte weg te brengen. In de Achterhoek speelt dit bijvoorbeeld in Winterswijk, aldus wijkagent Willem Saris. ‘Ook in ons werkgebied Achterhoek-Oost zijn wij veel tijd kwijt aan het overbrengen van arrestanten’, schrijft hij op Twitter.

Het enige cellencomplex van de Achterhoek staat in Doetinchem. Vanuit Winterswijk is dat zo’n 35 minuten rijden. Is daar iemand opgepakt, dan kost het meer dan een uur om diegene weg te brengen. De eenheidsleiding onderkent dit probleem, zegt Redder. ,,Oost-Nederland kent veel landelijke gebieden. Daardoor zijn er lokaal soms relatief lange reistijden voor het vervoer van arrestanten. Vooral vanuit de buitengebieden, daar zijn agenten al snel 30 minuten onderweg.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek