De politie kwam Oma Mia zaterdagochtend ophalen om haar in de cel te zetten.
Volledig scherm
De politie kwam Oma Mia zaterdagochtend ophalen om haar in de cel te zetten. © Judith van Egmond

Politie slaat oma Mia (90) uit Winterswijk in de handboeien en gooit haar de bak in

WINTERSWIJK – Oma Mia moet wel nog even bijkomen van haar avontuur. Het is ook niet niets als de politie je op je 90e onverwacht meeneemt en in de cel zet. Zaterdagochtend stopte een politiewagen voor de woning van Mia Hermans, ze had niets door. 

Quote

Ik denk dat ik die wens al wel vijftig jaar had, als het niet langer is.

Mia Hermans

Tot er werd aangebeld en ze mee werd genomen naar het politiebureau. Zogenaamd omdat ze yoghurt en melk zou hebben gestolen. ,,Ik ben nog aan het trillen”, zegt Oma Mia.

Wat Oma Mia niet wist, is dat Judith van Egmond het allemaal had gepland. Ze komt al jaren als huishoudelijke hulp over de vloer bij Mia en komt er ook met haar kinderen. ,,Het voelt echt alsof ze mijn oma is”, grinnikt ze. Ze wist van de lang gekoesterde wens van mevrouw Hermans.

,,Ik denk dat ik die wens al wel vijftig jaar had, als het niet langer is”, zegt de bejaarde met een Winterswijks accent.

Op water en brood, letterlijk

Judith legde contact met de politie, die mevrouw Hermans zaterdag op kwam halen en in de met ballonnen versierde politiecel zette. ,,We hebben de deur ook nog even dicht gedaan”, zegt Ellen Brockötter van de politie Winterswijk. 

,,We hebben uitgelegd hoe een arrestatie in zijn werk gaat, en het afnemen van vingerafdrukken. Ook hebben we haar de handboeien even om gedaan. Daarna is ze voorgeleid aan een hulpofficier van justitie.”

Na de broodmaaltijd is mevrouw Hermans heengezonden, zoals dat bij de politie heet. ,,Ze kreeg water en brood”, grinnikt Brockötter. ,,Maar ik vind droog brood hartstikke lekker. Dat eet ik thuis ook wel eens”, lacht Oma Mia.

Eenmaal thuis moet ze wel nog even bijkomen van de gebeurtenissen van die ochtend. ,,Het was heel leuk, ik had het nooit verwacht.”

Mia Hermans krijgt uitleg in de versierde politiecel in Winterswijk.
Volledig scherm
Mia Hermans krijgt uitleg in de versierde politiecel in Winterswijk. © Judith van Egmond

Achterhoek