Volledig scherm
Er zijn drie mogelijke pistolen gevonden in Winterswijk. © Politie Winterswijk / Facebook

Politie stuit op twee gezochte personen en drie mogelijke nepvuurwapens in Winterswijk

WINTERSWIJK - In Winterswijk zijn dinsdag vier inzittenden van een auto aangehouden. Twee mensen werden nog gezocht voor eerdere misdrijven en daarnaast werden er drie wapens gevonden. Mogelijk gaat het om vuurwapens, meldt de politie Winterswijk op Facebook.

De agenten hielden de auto van de verdachten aan op de Kottenseweg. Toen de politie ging controleren bleken twee inzittenden in het opsporingsregister staan omdat zij eerder met justitie in aanraking waren geweest. Hierna gingen de agenten ook de auto nader onderzoeken, waarbij ze op drie pistolen stuitten. Er wordt nog onderzocht of het nepwapens zijn of dat het gaat om echte vuurwapens. 

De verdachten zijn alle vier afkomstig uit Polen en tussen de 26 en 41 jaar oud. Ze zijn overgebracht naar het arrestantencomplex in Doetinchem en de politie doet verder onderzoek.

Volledig scherm
De auto was aangehouden in Winterswijk, waarna bleek dat twee inzittenden al werden gezocht. © Politie Winterswijk / Facebook
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek