Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Shutterstock

Politie waarschuwt voor verdachte telefoontjes

WINTERSWIJK - De politie heeft meerdere meldingen gekregen van verdachte telefoontjes in de gemeente Berkelland en Winterswijk.

Bewoners worden op hun thuisnummer gebeld door iemand die zich voordoet als een medewerker van de politie. De 'agent’ vertelt de bewoners dat er criminelen met vuurwapens zijn aangehouden en dat de bewoner ‘op een lijst’ staat bij deze criminelen.

Vervolgens wordt gevraagd of de bewoners geld of sieraden in huis hebben. Volgens de politie hopen de boeven zo meer informatie in te winnen om een inbraak of een ander strafbaar feit te plegen. 

De politie adviseert nooit persoonlijke informatie over de telefoon te geven, ook niet aan de politie.

  1. Volkstuinders uit Winterswijk schenken hun oogst aan Voedselbank om minima te helpen
    PREMIUM

    Volkstuin­ders uit Winters­wijk schenken hun oogst aan Voedsel­bank om minima te helpen

    WINTERSWIJK - Het zit de tuinders van volkstuinvereniging D’n Goarden uit Winterswijk deze zomer niet echt mee: eerst de droogte, toen de hitte en nu weer die plensbuien. ,,Ik had 250 kroppen sla geplant, maar het is allemaal weg, net als de andijvie”, zegt de 74-jarige hobbytuinder Ben Woordes uit Winterswijk. ,,Beetje jammer voor mij, maar vooral voor de mensen die afhankelijk zijn van de voedselbank. Gelukkig hebben we het najaar nog.”

Achterhoek