Volledig scherm
Ed en Marion Griffioen kunnen met hun hondenpension beginnen. De Raad van State heeft groen licht gegeven. Foto: Theo Kock © DE GELDERLANDER

Raad van State stemt in met komst dierenpension Corle

DEN HAAG/CORLE- De Raad van State ziet geen enkele reden om een aan de Corlese Grote Veldweg gepland dierenpension tegen te houden. De Raad wuifde in een definitieve uitspraak dan ook alle bezwaren van een vijftiental omwonenden weg. 

Die vrezen veel overlast, niet alleen van blaffende honden maar ook van stofwolken als bezoekers over de zandwegen heen en weer rijden. Wat het geblaf van de honden betreft blijkt volgens de Raad uit onderzoek dat het allemaal reuze meevalt met de overlast. Er komen maximaal 100 honden in het pension en de dichtstbijzijnde woning ligt op ruim 250 meter. Zelfs als er een woning op 50 of 100 meter had gelegen had het geblaf nog ruim binnen landelijke aanvaarde geluidsnormen gebleven. 

Drukte

Ook wat de verkeersoverlast betreft ziet het hoogste bestuursrechtscollege geen beren op de weg. Het dierenpension zal hoogstens 20 extra verkeersbewegingen per dag opleveren. Dat is al helemaal niets vergeleken bij het drukke verkeer op de Misterweg (N318), waar de meeste bezoekers van en naar het pension zullen rijden. Maar zelfs al rijdt een groot deel van de bezoekers ‘achterom’ via de zandwegen dan zal er geen onaanvaardbare stofoverlast ontstaan, meent de Raad. Kortom, de familie Griffioen kan na vier jaar plannen beginnen met de bouw van het dierenpension.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek