Volledig scherm
Foto ter illustratie.

Rechtbank: Winterswijker dwong partner tot SM-seks

ZUTPHEN/ WINTERSWIJK - Een 49-jarige Winterswijker is voor een mishandeling en dwang van zijn ex-partner veroordeeld tot vier maanden cel waarvan de helft voorwaardelijk. Ook kreeg hij een contact- en locatieverbod opgelegd.

Hij werd vrijgesproken van het verkrachten van zijn ex en mishandelingen die hij eerder gepleegd zou hebben. Volgens de rechtbank ontbreekt daarvoor het bewijs en die legt daarom geen werkstraf op. Die was wel geëist. Ook de officier van justitie kwam tot een vrijspraak voor de verkrachting, maar vond de eerder gepleegde mishandelingen wel bewezen.

De man mishandelde zijn ex op 6 maart 2018. Ook dwong hij haar bij zichzelf haar borsten af te binden en zichzelf te slaan. De Winterswijker vertelde tijdens de zitting dat het stel regelmatig aan SM-seks deed en dat van dwang geen sprake was. ,,De ene keer was ik dominant, de andere keer zij. Zij heeft dit allemaal bedacht”, verklaarde hij destijds.

Daar gaat de rechtbank dus niet in mee.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Volkstuinders uit Winterswijk schenken hun oogst aan Voedselbank om minima te helpen
    PREMIUM

    Volkstuin­ders uit Winters­wijk schenken hun oogst aan Voedsel­bank om minima te helpen

    WINTERSWIJK - Het zit de tuinders van volkstuinvereniging D’n Goarden uit Winterswijk deze zomer niet echt mee: eerst de droogte, toen de hitte en nu weer die plensbuien. ,,Ik had 250 kroppen sla geplant, maar het is allemaal weg, net als de andijvie”, zegt de 74-jarige hobbytuinder Ben Woordes uit Winterswijk. ,,Beetje jammer voor mij, maar vooral voor de mensen die afhankelijk zijn van de voedselbank. Gelukkig hebben we het najaar nog.”

Achterhoek