Roger Heerink neemt duet op, maar daar weet Tori Amos niets van

videoWINTERSWIJK - Op Facebook moest Roger Heerink zijn clip direct weghalen. Van YouTube mag de remake van ‘Jackie’s Strength’ van Tori Amos wél.

Het is in een weekeinde gepiept, de remake van de videoclip van het nummer Jackie’s Strength van de Amerikaanse singer/songwriter Tori Amos. Zanger en gitarist Roger Heerink uit Winterswijk voegt twee zangpartijen, een gitaar en zelfgemaakte Winterswijkse beelden samen met het origineel.

Het resultaat is verbluffend, maar niet bedoeld om beroemd te worden of geld mee te verdienen. ,,Tori Amos weet nergens van, natuurlijk’’, zegt de Winterswijkse zanger. ,,Maar er zijn al radiostations die het liedje draaien. Ik heb gezegd: doe maar, de royalty’s zijn voor haar. Zij heeft het prachtige nummer geschreven, ik heb iets moois voor mezelf willen maken. En vooral: iets wat ik nooit eerder heb gedaan.’’

Quote

Zo zal ik mijn kinderen later vertellen over de coronacri­sis en wat het met ons allemaal heeft gedaan.

Roger Heerink, Over gelijkenissen tussen het nummer van Tori Amos en de huidige tijd
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek