Burgemeester Joris Bengevoord van Winterswijk zet de slimme rookmelder aan in het huis van Willemien Westerveld (tweede van rechts).
Volledig scherm
PREMIUM
Burgemeester Joris Bengevoord van Winterswijk zet de slimme rookmelder aan in het huis van Willemien Westerveld (tweede van rechts). © Roel Kleinpenning

Rookmelder appt buren op het Achterhoekse platteland

WINTERSWIJK - Duizend bewoners van het buitengebied in de Achterhoek krijgen een slimme rookmelder in huis. Als deze rookmelder alarm slaat, krijgen buren of familie een berichtje op hun telefoon, zodat zij kunnen ingrijpen als er bijvoorbeeld nog een pannetje op het vuur staat.

2 reacties

 • systemix

  3 jaar geleden
  Ah ja, inclusief met een mikrofoon om met behulp van de afluisterwet de communicatie in de woonkamer kunnen volgen en onder de buren, politie en zorg te verspreiden. Leuk, omdat de misbruik van alcohool in Gelderland kan perfect door het "ploppen"  van de bierflessen gecontrolleerd worden.  Elke "plop" bedoelt een toeslag van een Euro op de zorgpremie.Privacy beleid is in feite een woord uit een vreemde taal voor Nederlanders.
 • KNijmegenaar

  3 jaar geleden
  Ik ben alleen wel benieuwd wat voor een rookmelder deze mensen dan krijgen. Er zit nogal wat kaf tussen het koren. En behoorlijke prijsverschillen. Krijgen ze bijv. een professionele Nest of Gigaset (slimme) rookmelder of een Trust rookmelder die wellicht minder dan de helft kost maar vrijwel zeker niet de kwaliteit levert welke je wel krijgt bij de genoemde Nest & Gigaset. Het gaat namelijk wel om mensenlevens.
 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  4

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 2. Stikstofdeal met zes boeren die stoppen, A15 kan volgens ministerie daardoor alsnog doorgaan
  PREMIUM
  25

  Stikstof­deal met zes boeren die stoppen, A15 kan volgens ministerie daardoor alsnog doorgaan

  BEMMEL-ZEVENAAR - Het ministerie van Rijkswaterstaat en Infrastructuur heeft naar eigen zeggen een oplossing gevonden om de veelbesproken aanleg van de doorgetrokken A15 alsnog mogelijk te maken. Er zijn deals gesloten met zes veeboeren in de wijde regio. Doordat zij stoppen vermindert de stikstofuitstoot voldoende om extra uitstoot van uitlaatgassen door auto’s op de A15 te compenseren, zegt het demissionaire kabinet. De Raad van State moet dit nog goedkeuren.

Achterhoek