Burgemeester Joris Bengevoord van Winterswijk zet de slimme rookmelder aan in het huis van Willemien Westerveld (tweede van rechts).
Volledig scherm
PREMIUM
Burgemeester Joris Bengevoord van Winterswijk zet de slimme rookmelder aan in het huis van Willemien Westerveld (tweede van rechts). © Roel Kleinpenning

Rookmelder appt buren op het Achterhoekse platteland

WINTERSWIJK - Duizend bewoners van het buitengebied in de Achterhoek krijgen een slimme rookmelder in huis. Als deze rookmelder alarm slaat, krijgen buren of familie een berichtje op hun telefoon, zodat zij kunnen ingrijpen als er bijvoorbeeld nog een pannetje op het vuur staat.

Hiermee moet een grotere brand worden voorkomen.

Deze proef in alle acht Achterhoekse gemeenten is een vervolg op een eerder geslaagde pilot in de Winterswijkse buurtschap Brinkheurne. Daar kregen vorig jaar veertig mensen zo'n rookmelder in huis en zij waren daar blij mee. Zo voelden de plattelandsbewoners zich veiliger en werd in sommige gevallen uitbreiding van incidenten voorkomen door snel ingrijpen van buren of familie.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek