Burgemeester Joris Bengevoord van Winterswijk zet de slimme rookmelder aan in het huis van Willemien Westerveld (tweede van rechts).
Volledig scherm
PREMIUM
Burgemeester Joris Bengevoord van Winterswijk zet de slimme rookmelder aan in het huis van Willemien Westerveld (tweede van rechts). © Roel Kleinpenning

Rookmelder appt buren op het Achterhoekse platteland

WINTERSWIJK - Duizend bewoners van het buitengebied in de Achterhoek krijgen een slimme rookmelder in huis. Als deze rookmelder alarm slaat, krijgen buren of familie een berichtje op hun telefoon, zodat zij kunnen ingrijpen als er bijvoorbeeld nog een pannetje op het vuur staat.

2 reacties

 • systemix

  3 jaar geleden
  Ah ja, inclusief met een mikrofoon om met behulp van de afluisterwet de communicatie in de woonkamer kunnen volgen en onder de buren, politie en zorg te verspreiden. Leuk, omdat de misbruik van alcohool in Gelderland kan perfect door het "ploppen"  van de bierflessen gecontrolleerd worden.  Elke "plop" bedoelt een toeslag van een Euro op de zorgpremie.Privacy beleid is in feite een woord uit een vreemde taal voor Nederlanders.
 • KNijmegenaar

  3 jaar geleden
  Ik ben alleen wel benieuwd wat voor een rookmelder deze mensen dan krijgen. Er zit nogal wat kaf tussen het koren. En behoorlijke prijsverschillen. Krijgen ze bijv. een professionele Nest of Gigaset (slimme) rookmelder of een Trust rookmelder die wellicht minder dan de helft kost maar vrijwel zeker niet de kwaliteit levert welke je wel krijgt bij de genoemde Nest & Gigaset. Het gaat namelijk wel om mensenlevens.
 1. Uitblinkende Frenkie de Jong pakt hoofdrol in Spaanse bekerfinale
  Play

  Uitblinken­de Frenkie de Jong pakt hoofdrol in Spaanse bekerfina­le

 2. Prins Philip bijgezet in koninklijke grafkelder
  Play

  Prins Philip bijgezet in koninklij­ke grafkelder

Achterhoek