Volledig scherm
© DG

Rotonde op veelbesproken kruising in Winterswijk

WINTERSWIJK - Een rotonde moet een einde maken aan de jarenlange discussie over de in de ogen van de buurt onveilige kruising van Steengroeveweg en Bataafseweg in Winterswijk.

De aanleg staat op z'n vroegst voor de tweede helft van volgend jaar gepland. Ook wil de gemeente 'vrijliggende fietspaden met veilige oversteekplaatsen' realiseren. Dat is de buurtbewoners per brief meegedeeld.

Bestemmingsplan
Er zal nog grond moeten worden aangekocht en er moeten bomen worden gekapt, waarvoor een herplantplicht geldt. Ook zal het bestemmingsplan moeten worden gewijzigd, zo staat in de brief van de gemeente vermeld.

Ongelukken
De bewuste kruising is de omwonenden al jarenlang een doorn in het oog. Protest na protest volgde, door buurt, belangenvereniging Ratum/Vosseveld en de Socialistische Partij. Volgens buurtbewoners waren er 'tweewekelijks' (bijna-)ongelukken, maar die cijfers kreeg de gemeente niet hard. Er werden afremmende verkeersmaatregelen genomen zoals een verkeersplateau, maar die waren in de ogen van de buurt volstrekt onvoldoende.

Volledig scherm
Kruising Steengroeveweg en Bataafseweg in Winterswijk. © DG

Achterhoek