Boerenprotest in Winterswijk.
Volledig scherm
Boerenprotest in Winterswijk. © DG

Ruim honderd boeren bezetten wegen naar natuurgebied in Winterswijk

WINTERSWIJK - Ruim 100 boeren hebben zich in Winterswijk verzameld voor opnieuw een boerenprotest tegen de nieuwe stikstofmaatregelen.

Landbouwers in Winterswijk zijn bang dat zij het veld moeten ruimen, omdat er vier Natura 2000-gebieden liggen. ,,Trek daar een straal van vier kilometer omheen, dan is er in heel Winterswijk niet meer te boeren”, zegt actieleider Alfred Scholten uit buurtschap Woold.

De actie van vandaag is gericht tegen de werkzaamheden bij natuurgebied ’t Wooldse Veen. Natuurmonumenten is daar momenteel in opdracht van de provincie bezig met het afgraven van grond vanwege de stikstofdepositie. De boeren vinden het niet terecht dat die werkzaamheden gewoon doorgaan, terwijl veel projecten en vergunningen stilliggen vanwege de stikstofcrisis.

Alle drie toegangswegen tot het natuurgebied zijn afgesloten met tractors. De actie duurt tot rond het middaguur.

De Gelderlander houdt morgenmiddag (vrijdag) een Boerendebat in Wageningen. Lezers, boeren en niet-boeren, zijn van harte welkom hierbij aanwezig te zijn van 16.00 tot 18.00 uur op de Wageningen Universiteit, gebouw Forum. De zaal opent om 15.45 uur. Vooraf aanmelden via i.dulos@gelderlander.nl met vermelding van naam, woonplaats en telefoonnummer.

Boerenprotest bij natuurgebied Wooldse Veen in Winterswijk.
Volledig scherm
Boerenprotest bij natuurgebied Wooldse Veen in Winterswijk. © DG
De actieleiders van het boerenprotest in Winterswijk, waarbij de toegang tot een natuurgebied wordt geblokkeerd.
Volledig scherm
De actieleiders van het boerenprotest in Winterswijk, waarbij de toegang tot een natuurgebied wordt geblokkeerd. © DG

Achterhoek