Herder Roelof Kuiper in Winterswijk
Volledig scherm
PREMIUM
Herder Roelof Kuiper in Winterswijk © Jan Ruland van den Brink

Schaapsherders in de knel: er zijn er nog maar een paar over en subsidie komt niet bij hen terecht

ARNHEM - De zelfstandige schaapsherder heeft het financieel zeer moeilijk. In Gelderland zijn er nog maar een paar over en ook voor hun bestaan wordt gevreesd.  

4 reacties

 • Pim Willemsen

  1 jaar geleden
  Dus die stichtingen gebruiken de herders om subsidie aan te vragen, maar de herder staat met lege handen? Beter zou zijn dat de herder rechtstreeks de subsidie ontvangt en de stichting voor terreinonderhoud zelf iets regelt. Maar ja, het lijkt wel of subsidie niet vaak wordt gebruikt waar het voor wordt aangevraagd, zoals binnen het onderwijs.
 • Joris Driepinter

  1 jaar geleden
  Een schaapsherder kost uiteindelijk helemaal NIETS ! Door zo'n schaapsherder hebben die grote groep dieren een veel beter leven, ze zorgen voor begrazing waar machines niet kunnen komen en besparen daardoor de gemeenschap flink aan kosten en zo'n schaapsherder heeft een baan in plaats van een uitkering... Daarnaast is het traditie... en hebben er veel mensen plezier van... Kortom: het kost uiteindelijk niets ! Verkeerde bezuiniging dus, zoals zo vaak...
 • Suzanne van Dijk

  1 jaar geleden
  In Friesland willen ze een hek tegen de wolven, om hun schapen te beschermen. Ik denk juist dat ze daar met schaapherder zouden kunnen gaan werken. Overdag met de herder de wei in en het veld op. In de avond veilig terug naar stal!
 • Ronnie Janssen

  1 jaar geleden
  Dit moet echt niet kunnen. Wat is er nou mooier om door een kudde schapen gepasseerd te worden bij een mooie natuurwandeling. Plus dat ze natuurlijk ook nog heel belangrijk werk verrichten. Elk jaar zie ik ze meermalen langslopen aan de overkant van de parkvijver waar ik woon. Dat is altijd weer een prachtig moment om die gelukkige beesten te zien