Volledig scherm
Bij de Speelgoedbank-Achterhoek in Winterswijk zijn cadeautjes voor kinderen uit arme gezinnen verdwenen. Foto ter illustratie, dit zijn niet de cadeau's in Winterswijk. © Fred Leeflang

Sinterklaascadeaus voor arme kinderen verdwenen bij Speelgoedbank Winterswijk

updateWINTERSWIJK - Een onaangename verrassing voor de Speelgoedbank-Achterhoek in Winterswijk: een groot aantal Sinterklaascadeau’s die ingepakt en wel klaar stonden om uit te delen aan kinderen uit arme gezinnen, waren verdwenen. De speelgoedbank heeft aangifte gedaan van diefstal.

Voorzitter Ingrid Bravenboer heeft donderdag 5 december, op de verjaardag van Sinterklaas, aangifte gedaan van de verdwijning van de pakjes. Volgens haar is het ‘één van haar treurigste en meest teleurstellende dagen sinds de oprichting’ van de speelgoedbank in Winterswijk, die bestaat sinds eind 2017.

De aangifte volgde vandaag pas nadat de medewerkers van de speelgoedbank er vrijdagavond achter kwamen dat minstens 20 cadeau’s waren verdwenen. Dit bij het klaarzetten van de pakjes voor de sinterklaasviering van zaterdag. ,,We schrokken enorm en zijn allemaal direct in actie gekomen om de pakjes weer aan te vullen.”

Inpakken tot ’s avonds laat
Met de inzet van verschillende mensen is dit uiteindelijk gelukt. Zo had een vrouw knuffels gehaakt die in allerijl zijn ingepakt om voor alle 50 kinderen de cadeautjes weer aan te vullen tot vier per kind. Ook zijn er uit de ruimte van de speelgoedbank stukken speelgoed gehaald en is er tot ’s avonds laat nog ingepakt. ,,Gelukkig maar dat we er vrijdagavond achter kwamen, want van één kind waren alle cadeau’s verdwenen. Zij had anders niets gehad”, zegt Bravenboer.

De pakjes die waren klaargezet, stonden in een niet afgesloten ruimte in het pand aan de Torenstraat waarin de speelgoedbank is bevestigd. Dat wordt volgend jaar anders, verzekert Bravenboer. ,,De cadeautjes staan dan achter slot en grendel, dat is zeker!”

Achterhoek