Volledig scherm
© Thinkstock

SP: ook glasvezel voor minima in buitengebied

WINTERSWIJK/ DOETINCHEM – De SP wil dat minima die in het buiten­gebied van de Achterhoek wonen een aansluiting kunnen krijgen op het glasvezelnetwerk. Zo’n aan­sluiting kost 500 euro.

De SP in Winterswijk kwam don­derdagavond met een motie waar­in de partij de gemeente opriep om die 500 euro te betalen voor iedereen die van minder dan 120 procent van het bijstandsniveau moet leven. Het bedrag zou uit het potje bijzondere bijstand moe­ten komen.

Jammer
Wethouder Gert Jan te Gronde (VVD) vindt het met de SP ‘jam­mer’ als er huishoudens worden buitengesloten, maar volgens hem kan wat de SP wil niet. "Sinds 1 januari mag de bijzonde­re bijstand niet meer gebruikt worden voor collectieve voorzie­ningen.”

Daar komt bij dat de gemeente er geen geld voor heeft gereserveerd en dat er nog steeds mensen bui­ten de boot zullen vallen.

Oproep
In Doetinchem kreeg Marijke Rütten (SP) met een vergelijkbare oproep ook de handen niet op el­kaar.

De SP dient de motie in iedere Achterhoekse gemeenteraad in.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek