Nicole Haarman, specialist ouderengeneeskunde bij de zorginstelling Marga Klompé.
Volledig scherm
PREMIUM
Nicole Haarman, specialist ouderengeneeskunde bij de zorginstelling Marga Klompé. © Jan Ruland van den Brink

Specialist slaakt noodkreet over verpleeghuis Winterswijk: ‘Er is gewoon niet genoeg plek’

WINTERSWIJK - Met spijt in haar hart moet specialist ouderengeneeskunde Nicole Haarman vaak patiënten terugsturen naar huis. ,,Er is gewoon niet genoeg plek”, luidt haar noodkreet. 

Quote

Dan kan ik me voorstel­len dat ze mopperen en zich afvragen waarom hun familielid niet in het verpleeg­huis kan blijven

Er staan heel veel ouderen in Winterswijk op de wachtlijst voor een plaats in het verpleeg- of verzorgingshuis, waar de wachttijd kan oplopen tot wel een jaar.

Nicole Haarman vindt het vervelend zich steeds te moeten verdedigen over het plaatstekort in de verpleeg- en verzorgingshuizen van Marga Klompé. 

Daar werkt ze als specialist ouderengeneeskunde, een titel die in de plaats is gekomen voor die van verpleeghuisarts. ,,Op twee feestjes kort achter elkaar hoorde ik mensen mopperen over het beleid van verpleeghuizen, die patiënten na een kortdurend verblijf zomaar weer naar huis stuurden.”

Schrijnende werkelijkheid

Het is de schrijnende werkelijkheid waar ze alle dagen mee te maken heeft. Ouderen die na een val of een beroerte in het ziekenhuis belanden, daarna gaan revalideren in het verpleeghuis en na een verblijf van enkele weken weer naar huis worden gestuurd. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek