Volledig scherm
Stan geeft een high five aan een politieagent. © Politie Winterswijk

Stan (3) bedankt hulpverleners die hem redden van verdrinking

WINTERSWIJK - De 3-jarige Stan uit Winterswijk verdronk vorige week bijna in een opblaaszwembadje. De politieagenten die het jongetje hebben gereanimeerd, kregen vandaag bezoek van Stan. Samen met zijn broertje, grote zus en moeder kwam hij op het politiebureau een cadeautje brengen voor zijn redders.

De familie bracht vandaag een bedankje aan alle hulpverleners en betrokkenen die hem hebben geholpen.

Spelen
Het jochie was vorige week samen met zijn 1,5 jaar oudere zusje aan het spelen in een opblaaszwembadje bij een gastouder in Winterswijk, toen het mis ging. Binnen een minuut lag hij met zijn gezicht in het water. Zijn zusje had niks door, die dacht dat hij aan het spelen was.

Reanimeren
Stan werd gevonden door zijn gastouder die direct begon met reanimeren. Ondertussen werden de hulpdiensten gealarmeerd. Politieagenten die als eerste ter plaatse waren, namen de reanimatie over. De peuter werd naar het ziekenhuis gebracht en maakt het weer goed. Agenten brachten hem daar een speelgoedbeertje.

Tekening
Op het politiebureau was één van de betrokken agenten aanwezig om de tekening met zijn handje en lekkernijen in ontvangst te nemen. 'Stan, het gaat je goed en we hopen dat je een grote gezonde vent mag worden! ❤️', High five 🙏🏻!', schrijft de politie op Facebook.

Achterhoek