Volledig scherm
De inbrekers op bewakingsbeelden. © videostill

Steeds witte Audi gezien bij inbraken in Achterhoek (video)

WINTERSWIJK - Niet alleen de werkwijze bij drie inbraken was zondag en maandag dezelfde, maar de daders maakten ook gebruik van dezelfde auto. Beveiligingscamera's van bedrijven in Winterswijk, Dinxperlo en de Duitse plaats Vreden hebben allemaal een witte Audi vastgelegd, met een Nederlands kenteken. De buit bij de drie inbraken is minder dan de aangerichte schade.

De daders – er zijn er twee door een getuige gezien en met camera's vastgelegd – braken zondagochtend om 07.00 uur in bij een bedrijf aan de Winterswijksestraat, op het industrieterrein van Vreden. Daar wandelde een man met zijn hond. Hij hoorde een alarm afgaan en zag bij een deur van het bedrijf een witte Audi.

Uit het pand kwamen twee gemaskerde mannen met computerbeeldschermen in hun handen. Toen de wandelaar deze mannen aansprak, bedreigden ze hem. Het duo ging er in de auto vandoor richting Vreden.

Winterswijk
Maandagochtend even na half zes werd bij Dekalu aan de Stevinstraat in Winterswijk met een koevoet een raam geforceerd. Hoewel er slechts wat kleingeld is meegenomen, is de schade heel groter. „Binnen is een deur doormidden getrapt”, vertelt Jeroen Rengelink van Dekalu.

Op de beveiligingsbeelden van het bedrijf is duidelijk te zien de daders even later met een witte Audi vertrekken.

Schoenen
Ze reden richting Dinxperlo, waar even na zes uur weer werd ingebroken. Dit keer bij Jodeco Glass aan de Anholtseweg. „Het zijn dezelfde bezoekers", zegt algemeen directeur Jeroen Blaauw. „Als je alle beelden bij elkaar ziet, zie je het meteen. Een van de daders heeft heel herkenbare schoenen.”
En dan die witte Audi: die staat óók op de beelden van de Dinxperlose beveiligingscamera.

Ook bij Jodeco Glass is de schade vele duizenden euro's: bij het bedrijf verdwenen twee Apple-computers en drie camera's voor productfotografie. En, somt Blaauw op: „Ze hebben het alarmsysteem kapot geslagen, een deur vernield, een andere deur opengebroken en er zitten gaten in de muur waar ze de sirene eraf hebben geslagen.”

Bekijk de video van de inbrekers die op Facebook staat.

Volledig scherm
De Audi die bij drie inbraken in de regio is gezien. © videostill

Achterhoek