Volledig scherm
Foto ter illustratie. © AFP

‘Stoere praatjes’ en een straatroof in Winterswijk: celstraf voor Doetinchemmer

DOETINCHEM/ WINTERSWIJK - Een 20-jarige Doetinchemmer is dinsdag voor het medeplegen van een straatroof veroordeeld tot een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van 8 maanden. En daar komen nog eens bijna drie maanden bij omdat hij in een proeftijd liep van twee eerdere veroordelingen. 

De Doetinchemmer was op 1 oktober 2018 met een minderjarige medeverdachte bij de McDonald's in Winterswijk. Daar zag hij de jongen die ‘stoere praatjes’ over de verdachte zou hebben. Het slachtoffer werd in een auto meegenomen en moest zijn jas, pet, riem en geld afgeven. 

Tijdens de zitting van twee weken geleden vertelde de Doetinchemmer dat hij wel de auto had bestuurd maar niets te maken had met de afpersing. De rechtbank gelooft dat verhaal niet. De advocaat vond een straf gelijk aan het voorarrest wel genoeg, maar daar denkt de rechtbank met het Openbaar Ministerie dus anders over. Het vonnis is vrijwel gelijk aan de eis van 10 maanden.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Volkstuinders uit Winterswijk schenken hun oogst aan Voedselbank om minima te helpen
    PREMIUM

    Volkstuin­ders uit Winters­wijk schenken hun oogst aan Voedsel­bank om minima te helpen

    WINTERSWIJK - Het zit de tuinders van volkstuinvereniging D’n Goarden uit Winterswijk deze zomer niet echt mee: eerst de droogte, toen de hitte en nu weer die plensbuien. ,,Ik had 250 kroppen sla geplant, maar het is allemaal weg, net als de andijvie”, zegt de 74-jarige hobbytuinder Ben Woordes uit Winterswijk. ,,Beetje jammer voor mij, maar vooral voor de mensen die afhankelijk zijn van de voedselbank. Gelukkig hebben we het najaar nog.”

Achterhoek