Volledig scherm
PREMIUM
Paasvuur in Zieuwent. © Jan Ruland van den Brink

Stoppen met Achterhoekse paasvuren scheelt boel fijnstof

WINTERSWIJK - Paasvuren zorgen in het hele land voor bijna net zo veel  fijnstof als het vuurwerk tijdens oud en nieuw. Het is ook ongeveer evenveel als de hoeveelheid fijnstof  die consumenten tussen 2015 en 2016 bespaarden.

Stoppen met paasvuren en andere vreugdevuren zou jaarlijks zo'n 150.000 kilo fijnstof schelen, heeft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) berekend. ,,Het is een klein onderdeel van de emissie", stelt woordvoerder Margreet van Zanten. ,,Dat neemt niet weg dat in de directe nabijheid van paasvuren op de twee paasdagen een belangrijk aandeel fijnstof in de lucht kan ontstaan."

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. In Oost Gelre drinkt één op de tien ‘overmatig’; Doetinchemmers houden zich in

    In Oost Gelre drinkt één op de tien ‘overmatig’; Doetinchem­mers houden zich in

    LICHTENVOORDE/ DOETINCHEM - Oost Gelre, Bronckhorst, Berkelland en Oude IJsselstreek behoren tot de top twintig van Gelderse gemeenten waar procentueel gezien de meeste mensen wonen die ‘overmatig’ alcohol drinken. Dat blijkt uit een onderzoek van de website Afkickkliniekwijzer. Overmatig drankgebruik betekent voor volwassen mannen dat ze meer dan 21 glazen alcohol per week drinken. Bij vrouwen gaat het om meer dan veertien glazen.

Achterhoek