Paasvuur in Zieuwent.
Volledig scherm
PREMIUM
Paasvuur in Zieuwent. © Jan Ruland van den Brink

Stoppen met Achterhoekse paasvuren scheelt boel fijnstof

WINTERSWIJK - Paasvuren zorgen in het hele land voor bijna net zo veel  fijnstof als het vuurwerk tijdens oud en nieuw. Het is ook ongeveer evenveel als de hoeveelheid fijnstof  die consumenten tussen 2015 en 2016 bespaarden.

43 reacties

 • Piet Mondriaan

  4 jaar geleden
  Misschien moet iedereen eens leren eigen verantwoording te nemen en niet telkens naar een ander te wijzen.Wanneer wij met z'n allen het juiste voorbeeld geven en de industrie en overheid geen kans geven zij we er toch.Waarom moet een ander altijd het voortouw nemen voordat men zelf van zijn belerende kont afkomt en een verantwoordelijke volwassenen wordt.
 • DeStadswesp

  4 jaar geleden
  industrie en de vliegtuigen zijn de grootste boosdoener misschien moeten we de botlek maar eens sluiten
 • adb

  4 jaar geleden
  Ik lees dat de hoofdveroorzakers van fijnstof verkeer en industrie zijn. Ik heb daar wel een gedachte over maar dan komt onze economie in gevaar en dat weegt in deze tijd zwaarder dan een gezond bestaan.
 • Kees

  4 jaar geleden
  Dat is waar want in de stook olie van schepen wordt chemisch afval verwerkt binnen de "marges"en dat wordt gewoon verbrand en in de lucht gebracht op volle zee zonder dat iemand er iets van zegt. Legaal maken van illegaal chemisch afval.
 • Piet Paaltjes

  4 jaar geleden
  ga lekker op een eiland wonen ofzo, massa's mensen die rekening houden met anderhalve man en een paardenhoofd? stille prikkelvrije kermissen, geen zwarte piet, geen paasvuur. die enkelingen maken de gehele Nederlandse cultuur tot snot

Achterhoek