Jan Roelofs vist een stuk schuimplastic uit de kleiput in Winterswijk.
Volledig scherm
PREMIUM
Jan Roelofs vist een stuk schuimplastic uit de kleiput in Winterswijk. © DG

Stort van vieze grond in kleiput Winterswijk wordt opnieuw bekeken: ‘Dit advies kunnen we niet negeren’

videoWINTERSWIJK - Het verondiepen van de kleiput in Winterswijk met vervuilde grond wordt opnieuw tegen het licht gehouden na de oproep van een Nijmeegse professor om ogenblikkelijk te stoppen met het verondiepen.

7 reacties

 • andré wittebroek

  3 jaar geleden
  En wie mogen er weer voor alle kosten opdraaien?? U weet het vast...
 • KritischeOptimist

  3 jaar geleden
  En dan word de wethouder die heel dit prachtige stukje natuur voor de komende decennia volledig verwoest heeft verderop in deze krant ook nog neergezet als vrolijke leuke vrouw die haar man zijn haartjes doet.Vreselijk om aan te zien gewoon.Dit is geen tof wijf, deze vrouw heeft, in mijn ogen, de natuur bewust ernstige schade aangedaan uit financieel gewin.
 • M Vries

  3 jaar geleden
  Uhm, ik begrijp er niks meer van. Deze mensen van de gemeente Winterswijk, maken zulke slechte beslissingen over zn mooi stukje natuur. Ik heb er niet voor gestudeerd maar als ik mijn boerenverstand gebruik, zullen er nog wel betere oplossingen zijn om de vervuilde grond op een andere manier te verwerken. En dan als argument zeggen dat ze het beter toegankelijk willen maken voor toeristen, kletspraat. Vertel dan gewoon de waarheid
 • Zer0x

  3 jaar geleden
  Wat de inwoners ervan vinden, vindt de gemeente Winterswijk altijd “heel belangrijk.”...., om er direct aan toe te voegen: “maar dat betekent niet dat we het overal over eens worden.” Kortom: roep maar, we trekken ons eigen plan. En zie hier: met alle gevolgen van dien. De gemeente Winterswijk bevestigt wederom haar karakter: ‘Zee heurt wal good moar luustert slecht!’ Beste gemeente: de volgende keer niet alleen aanhoren, maar er ook ECHT wat mee doen!
 • Mattie

  3 jaar geleden
  Ze heeft geluk dat de focus nu bij belangrijkere dingen ligt. Misschien is dat de reden wel dat ze zo inbindt.Nu blijft het bij "slechts" een waarschuwing. Jammer!