Volledig scherm
PREMIUM
De Markt in Winterswijk waar het bevrijdingsfeest zou worden gehouden. Archieffoto: Theo Kock © theo kock persfotografie

Streep door bevrijdingsfeest Winterswijk: Volksfeest geeft markt de schuld

WINTERSWIJK - Het bevrijdingsfeest dat zondag 26 april zou worden gehouden op de Markt in het centrum van Winterswijk gaat niet door. De organisatie, die ligt bij de Vereeniging Volksfeest en de muziekvereniging Excelsior, trekt de stekker eruit.

In een persbericht geeft de organisatie de Marktvereniging Winterswijk de schuld. De markt moest deels wijken voor het feest dat werd gehouden in het kader van 75 jaar Vrijheid en Vrede. Dit zou gebeuren in het bijzijn van Duitse gasten. 

‘Vele opties onderzocht’

De markt wordt op zaterdag gehouden. De opbouw voor het bevrijdingsfeest zou echter al op donderdag en vrijdag beginnen. ‘In overleg met het bestuur van de Marktvereniging zijn vele vele opties onderzocht', staat in het bericht vanuit het Volksfeest en Excelsior. 

‘In het laatste voorstel ging het om de verplaatsing van 5 marktkramen naar een wellicht minder gunstige plek. Helaas was het antwoord van de Marktvereniging op elk voorstel: ‘Nee'.’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek