Hans Tenbergen van La Promenade op zijn terras op de Markt in Winterswijk, met aan de rechterkant op de foto het appartement (het middelste) dat hij gratis aanbiedt.
Volledig scherm
PREMIUM
Hans Tenbergen van La Promenade op zijn terras op de Markt in Winterswijk, met aan de rechterkant op de foto het appartement (het middelste) dat hij gratis aanbiedt. © Jan Ruland van den Brink

Tekort aan personeel zó nijpend dat horecabaas gratis appartement aanbiedt

WINTERSWIJK - Het tekort aan personeel in kroegen en restaurants is zo groot, dat sommige ondernemers van alles uit de kast halen. Zo wordt zelfs gratis woonruimte aangeboden in Winterswijk om nieuwe medewerkers te trekken.

7 reacties

 • Wim Sonderen

  6 maanden geleden
  Bryan, wat mij betreft mogen ze het bij de GGD wel verdienen. Het betreft onze gezondheid en om zeikers zoals Evert niet nog meer te “voeden” is het prima dat ze goed betaald worden. We hebben handen nodig om het geen zooitje te laten worden zoals die Evert beweert en waar hij op hoopt.
 • Johann Janssen

  6 maanden geleden
  @Bryan de Goede Johann, heel makkelijk om direct generaliserend af te geven op de horeca nou wat is daar mis mee. er wordt al genoeg gezeurd in dit land.
 • Bryan de Goede

  6 maanden geleden
  @Evert, helemaal mee eens. Van de zotte dat er zonder blikken of blozen uurlonen ruim boven de €20 gehanteerd worden voor relatief eenvoudig en geprotocolleerd werk... @Johann, heel makkelijk om direct generaliserend af te geven op de horeca met termen als uitbuiting... Zo lang de consument geen eerlijke prijs wil betalen voor eten en drinken en de vaste lasten (veelal uit overheidswege!) exponentieel stijgen zijn de lasten voor ondernemers vaak idioot dun.... (excessen daargelaten!)
 • Jan Willem Kleinnagelbrink

  6 maanden geleden
  Het stomste vind ik in de horeca niet alle uren betalen. Sommigen werken wel elke dag 2 uur langer dan een normale werkdag, dat is per maand heel wat uren gratis voor de baas! Is altijd al zo geweest, en vaak nog zo. Ik werkte vroeger in de horeca en mijn werkgever betaalde alle uren! Een uitzondering! Als je je personeel meer uren nodig hebt heb je het dus druk en verdien je wat. Dan hoeven zij niet voor nop te lopen. Ik zou het gloeiend vertikken gratis elke week 10-12 uur of meer extra
 • Johann Janssen

  6 maanden geleden
  @Evert Mager pas de lonen in de horeca maar aan dan komen die meisjes vanzelf wel terug. geef ze geen ongelijk, dat zij zich niet laten uitbuiten in de horeca. wat de regering betreft, zo'n zooitje hebben wij in jaren niet gehad en dat gehannes waar ze nu mee bezig zijn slaat ook werkelijk nergens op.

Achterhoek