Hendrik Jan Mensink voor het SKB-ziekenhuis in Winterswijk.
Volledig scherm
PREMIUM
Hendrik Jan Mensink voor het SKB-ziekenhuis in Winterswijk. © Jan Ruland van den Brink

Terugblik op half jaar ziekenhuisstrijd: ‘Saamhorigheid was enorm’

interviewWINTERSWIJK - Hendrik Jan Mensink blikt terug op de ziekenhuisstrijd tussen het Slingeland (Doetinchem) en het SKB (Winterswijk) van het afgelopen jaar. Hij was een van de hoofdrolspelers als voorzitter van de Stichting Behoud SKB, maar wil zich daar vooral niet op voor laten staan. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Ziekenhuis Rotterdam te vol, coronapatiënt Metin (42) ligt nu helemaal in Winterswijk: ‘Ik heb gehuild in de ambulance’
    PREMIUM

    Ziekenhuis Rotterdam te vol, coronapa­tiënt Metin (42) ligt nu helemaal in Winters­wijk: ‘Ik heb gehuild in de ambulance’

    WINTERSWIJK / ROTTERDAM - Metin Verdoold (42) uit Rotterdam kreeg vorig weekend geen adem meer. Corona sloeg ook bij hem toe. Ongenadiger dan hij dacht. Nu ligt hij aan de zuurstoftank op een isolatieafdeling in het ziekenhuis van Winterswijk. In zijn eigen woonplaats ligt het ziekenhuis overvol. ,,Ik heb veel meegemaakt, maar dit? Dit is heftig.”

Achterhoek