Volledig scherm
PREMIUM
De recreatiewoning aan de Jonkersweg wordt twee keer per week in de gaten gehouden. © Jan Ruland van den Brink

Tien jaar lange controle op recreatiewoning in Winterswijk was ‘terecht’

WINTERSWIJK - Frank en Jelly Wassink zijn volgens de gemeente terecht tien jaar lang twee keer per week gecontroleerd door de gemeentelijke handhaver van Winterswijk. Dat ze dit ervaren hebben als een enorme inbreuk op hun privacy (‘we voelden ons verdachten’) vindt de gemeente niet bezwaarlijk.  Hun bezwaar is ongegrond verklaard.

De handhaver stond in zijn recht om twee keer per week te controleren of de Wassinks in hun recreatiewoning aan de Jonkersweg waren of in hun hoofdverblijf aan de Schoolstraat. Dat is de uitkomst van de commissie Bezwaarschriften.  Maar de rapporteur had niet mogen rapporteren over het doen en laten van het echtpaar Wassink. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Monument met 104.000 stenen herdenkt  omgekomen joden in Achterhoek

    Monument met 104.000 stenen herdenkt omgekomen joden in Achterhoek

    WINTERSWIJK / GENDRINGEN - In zeven Achterhoekse gemeenten is eind januari het monument Levenslicht van kunstenaar Daan Roosegaarde te zien. Dat bestaat uit een cirkel met daarop honderden stenen die met lichtgevende inkt zijn bestreken. Daardoor lichten ze op in het donker, onder invloed van een uv-lamp. Elke steen staat symbool voor één joodse Achterhoeker, die tijdens de Duitse bezetting tussen 1940 en 1945 is afgevoerd en vermoord.

Achterhoek