Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Michel van Bergen

Toch nog schaatsen deze winter op ijsbaan in Winterswijk

WINTERSWIJK - Goed nieuws voor schaatsliefhebbers in Winterswijk. De nieuwe ijs- en skeelerbaan vlakbij sportpark Trias kan worden aangelegd

Eerder leken bezwaren van omwonenden roet in het eten te gooien. Die waren niet blij met de geplande inrit voor de parkeerplaats bij de ijsbaan. Maar na een gesprek met de gemeente zijn de bezwaren ingetrokken. Daardoor kan volgens Winterswijk snel de eerste schop in de grond.

Krabbelbaan, skeelerbaan en koek- en zopieruimte

De ijsbaan wordt volledig geasfalteerd, krijgt een lengte van 400 meter en is 10 meter breed. Als het niet vriest, kan er geskeelerd worden. Ook komt er een krabbelbaan voor kinderen. Op het terrein komen een kleedruimte, toilet, vergaderruimte en koek- en zopieruimte.

De bedoeling is dat de baan er voor de jaarwisseling ligt, zodat liefhebbers bij de juiste weersomstandigheden al komende winter de ijsbaan op kunnen.

De oude ijsbaan aan de Misterweg verdween vanwege uitbreiding van een transportbedrijf. Daardoor was er twee winters achter elkaar geen publieke ijsbaan in Winterswijk.

Achterhoek