Volledig scherm
© DG

Twintig jaar cel voor roofoverval op Erik te Selle

WINTERSWIJK - Igor V., één van de drie verdachten in de zaak in de zaak Erik te Selle uit Winterswijk, is dinsdag door de Moldavische rechter veroordeeld tot twintig jaar cel voor zijn betrokkenheid bij de gewelddadige roofoverval waarbij Erik te Selle om het leven kwam. Dat meldt de politie Winterswijk op Facebook.

Er was 25 jaar geëist tegen de Moldaviër. Hij gaat tegen deze uitspraak in beroep.

Geen uitlevering
Igor V. is de enige van de drie verdachten die niet in Nederland is berecht. In juni 2015 werd hij, op verzoek van de Nederlandse autoriteiten, opgepakt in zijn thuisland. Hij verscheen in Moldavië voor de rechter, omdat het Oost-Europese land geen onderdanen uitlevert.

Aangehouden
De andere twee verdachten van de roofoverval, met de dood van Te Selle tot gevolg, werden aangehouden in Frankrijk en Rusland. Zij zijn uitgeleverd aan Nederland. Dat gebeurde al vrijwel direct met de in Frankrijk aangehouden verdachte. De in Rusland gearresteerde Moldaviër liet wat langer op zich wachten; hij werd in december 2015 aan Nederland uitgeleverd.

Spijt
De inhoudelijke behandeling tegen de twee verdachten is op donderdag 14 juni in de rechtbank in Zutphen. Medio april waren er al voorbereidende zaken tegen Vitali B. (29) en Igor L. (28). B. betuigde daarin spijt 'van hoe het gegaan is'. Ook zei hij destijds dat het nooit de bedoeling was iemand te doden.

Klik HIER voor de tijdlijn vanaf de fatale roofoverval op Erik te Selle tot de behandeling van de rechtszaak tegen Igor V. in Moldavië.

Achterhoek