Tekening van de nieuwbouw van het Slingeland-ziekenhuis.
Volledig scherm
PREMIUM
Tekening van de nieuwbouw van het Slingeland-ziekenhuis. © DG

Uitgelekt plan ziekenhuis Slingeland: nieuwbouw kost 300 miljoen, 246 arbeidsplaatsen gaan verloren

DOETINCHEM - De cijfers van het nieuwe Slingeland-ziekenhuis in Doetinchem zijn uitgelekt: minimaal 300 miljoen zou het nieuwe ziekenhuis aan de A18 moeten kosten. Bovendien zouden er 246 arbeidsplaatsen verloren gaan bij de twee Santiz-ziekenhuizen.

62 reacties

 • Pieter

  2 jaar geleden
  Het gaat ook om de fysieke afstand. De 10 km van Groenlo of Lichtenvoorde naar Winterswijk is voor de meesten redelijk goed te overbruggen, maar de ca. 35 km van Winterswijk naar Doetinchem is toch echt teveel voor de meeste patiënten en bezoekers.
 • Maatjemeer

  2 jaar geleden
  T F, zelden zag ik zoveel domme en niet onderbouwde reacties. Doe wat je beloofd en reageer niet meer. Hoop dat ze in Doetinchem voldoende bedden reserveren voor verwarde personen.
 • adb

  2 jaar geleden
  Ik melde het St Jozef Ziekenhuis, dat is niet goed. Het moet zijn het Sint Elisabethziekenhuis Winterswijk. St Jozef is een school.
 • adb

  2 jaar geleden
  Winterswijk had ooit 2 ziekenhuizen. Het Algemene en het St.Jozef Ziekenhuis. Die zijn volgens mij samen gegaan in het SKB. Waren de ziekenhuizen in Lichtenvoorde en Groenlo geen onderdeel van de St Jozef ?
 • Marjan70

  2 jaar geleden
  Twente is met het openbaar vervoer zelfs sneller, en ook in het weekend te bereiken. Winterswijkers zullen dus inderdaad eerder voor Enschede kiezen dan Doetinchem. Alleen al om je partner op te kunnen zoeken zonder dat je (excl. het bezoek zelf) 5,5 uur aan reizen kwijt bent (vanuit Ratum bijvoorbeeld) en in de weekende er niet eens kunt komen met het OV. Daar heeft nog geen bestuurder of verzekeraar bij stil gestaan.

Achterhoek