Volledig scherm
Taco en Marjolein Tjalkens © DG

Vakantiereizen naar Sri Lanka vanuit Winterswijk gaan gewoon door

WINTERSWIJK - De reizen naar Sri Lanka die bij het Winterswijkse reisbureau Langkapura zijn geboekt gaan gewoon door. Zondag, de dag van de aanslagen, is er nog een echtpaar vanuit de Achterhoek naar het land vertrokken.

 ,,Er is geen negatief reisadvies, dus als je nu cancelt krijg je geen geld uit het calamiteitenfonds”, zegt Marjolein Tjalkens, eigenaresse van het christelijke reisbureau uit Winterswijk. Dat is ook de reden dat het Nederlandse stel zondag nog is vertrokken. ,,Ze waren wel een beetje ongerust. Maar de aanslagen waren voornamelijk in de hoofdstad Colombo, daar gingen ze toch niet heen.’’

,,Het vliegveld ligt buiten de stad, ze zijn rechtstreeks naar Negombo gereisd. Van daaruit maken ze nu een rondreis met onze partnerorganisatie Zenith-Expeditions. Ze hadden er zo naar toe geleefd, het is dan een hele stap om de reis af te zeggen.’’ Eind mei gaan er weer een aantal stellen via het Winterswijkse reisbureau naar Sri Lanka.

Goed bericht

 ,,De dag van de aanslagen was voor ons heel erg schrikken’’, vertelt Tjalkens. ,,We hebben meteen onze contacten die we daar hebben een bericht gestuurd. Omdat de aanslagen in kerken waren en wij een christelijke organisatie zijn, waren we bang dat hen wat was overkomen. Gelukkig kregen we snel bericht dat hen niets mankeerden.’’

Liefhebberij

Marjolein en haar man Taco hebben het reisbureau vooral uit liefhebberij, omdat ze beiden verliefd zijn op Sri Lanka. ,,Wij kunnen er dus uit eigen ervaring over vertellen en dat vinden de mensen die bij ons boeken juist heel fijn. Ze komen bij ons thuis om onze verhalen te horen.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek