Volledig scherm
PREMIUM
De band is één van de acts die inmiddels hebben opgetreden bij de Gasterije in Corle. Voorlopig mag dit niet meer. © Vincent Decates

Verbod op voorstellingen bij Gasterije Ankomm'n

WINTERSWIJK / CORLE - Gasterij Ankomm’n in Corle bij Winterswijk moet voorlopig alle lezingen, optredens en andere randactiviteiten staken, met een dwangsom van 2500 euro per overtreding. De gemeente Winterswijk heeft het bedrijf van Anita Duenk en Hans Hendriks hierover woensdag aangeschreven omdat de huidige vergunning dit niet toestaat.

Een boekpresentatie van schrijfster Anne van Beusekom aanstaande dinsdag is om die reden al gecanceld. Ankomm’n, in 2014 geopend in een oude, leegstaande boerderij op landgoed Mentink, organiseerde optredens, workshops en lezingen, soms wel meerdere keren per week. Volgens mede-eigenaar Hans Hendriks vindt de gemeente Winterswijk die evenementen niet passen bij de huidige vergunning voor boerderijterras op basis van de agrarische bestemming van de locatie. ,,We moeten ons nu helaas beperken tot dranken, hapjes, lunches en exposities. Maaltijden mogen we ook niet serveren.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek