Volledig scherm
Politie onderzoekt de woning van Te Selle na de overval. © Theo Kock

Verdachte overval op echtpaar Te Selle betuigt spijt

ZUTPHEN/WINTERSWIJK - Moldaviër Vitali B. (29), 1 van de 3 verdachten van de overval op het echtpaar Te Selle in Winterswijk, heeft spijt. Bij de overval in 2014 kwam Erik te Selle om het leven. „Ik heb erg veel spijt van hoe het gegaan is”, zei B. maandagmiddag in de rechtbank in Zutphen.

Net als de 2 andere verdachten, Igor V. (29) en Igor L. (28), zegt B. dat het niet de bedoeling was om iemand te doden. „We wilden alleen het huis binnengaan om rond te kijken of we daar wat mee konden nemen.”

Tape
Buiten het huis overmeesterden de 3 Moldaviërs Erik te Selle. Ze bonden hem vast en plakten zijn mond af met tape. Te Selle stikte. Of dat komt doordat zijn neus ook was afgeplakt of doordat hij om een andere reden geen adem kon halen door zijn neus, is niet duidelijk.

In het midden
Vorige week werd in de rechtbank in Moldavië, waar V. wordt berecht, gezegd dat zowel de mond als neus waren afgeplakt. De officier van justitie in Zutphen zei maandag dat de patholoog die het lichaam van Te Selle onderzocht het in het midden houdt.

Cruciaal punt
Voor de advocaat van L. is dat een cruciaal punt. Op zijn verzoek worden op 12 mei zowel de broer van Erik te Selle, die het lichaam vond, als de agent die als eerste ter plaatse was opnieuw gehoord. Hij wil weten hoe het tape op het gezicht van Te Selle is geplakt en wat er met het tape is gebeurd.

De rechtbank buigt zich op 14 juni inhoudelijk over de zaak.

Achterhoek