Chrit van Ewijk (links), bestuursvoorzitter van de twee Achterhoekse ziekenhuizen, geflankeerd door medebestuurslid Bijar Altalabani en de medisch specialisten Rutger Jansen en Miranda Wamelink.
Volledig scherm
PREMIUM
Chrit van Ewijk (links), bestuursvoorzitter van de twee Achterhoekse ziekenhuizen, geflankeerd door medebestuurslid Bijar Altalabani en de medisch specialisten Rutger Jansen en Miranda Wamelink. © Arjan Gotink

Verloskunde in 2025 weg uit Winterswijk, intensive care blijft

WINTERSWIJK - Verloskunde en de kinderafdeling van het Winterswijkse Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) verhuizen in 2025 naar het nieuwe Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem. Volgens bestuursvoorzitter Chrit van Ewijk blijft de intensive care (IC) wel in Winterswijk. 

11 reacties

 • Franz

  2 jaar geleden
  16 januari 2020. Raad van toezicht heeft geen vertrouwen meer in Van Ewijk! Heb het 47 dagen geleden al aan zien komen. Van Ewijk is vertrokken! Vrienden van SKB, Achterhoekse politiek en burgemeesters bedankt!!!
 • J s

  2 jaar geleden
  Hoe werk je vergrijzing en krimp in de regio inde hand? Nou je sluit gewoon de ziekenhuisafdelingen die de basis vormen voor de groei van de bevolking die zich van buiten de regio in de achterhoek willen gaan wonen. Dit zat altijd al in de koker. Ik begrijp nu waarom er in Varseveld een ziekenhuis moest komen.Daarnaast zullen er meer ambulances moeten komen om mensen naar Doetinchem  en terug moeten vervoeren. Is er wel genoeg ambulancepersoneel? Staan die wel te springen om in de regio te werken? En wat gaat dat allemaal nu weer kosten?
 • Ikke

  2 jaar geleden
  Zorg uit de regio halen is nooit goed. Is er eigenlijk wel gekeken naar samenwerking met ziekenhuis in Borken of Bocholt? Dat is dichterbij dan Doetinchem. Ik vermoed echter dat de zorgverzekeraars weer dit onmogelijk maken. De macht van deze clubs in Nederland is/ wordt veel te groot.
 • 007

  2 jaar geleden
  Ik ben benieuwd in de reactie van de cliëntenraad. Een besluitvaardig en daadkrachtig CR moet immers advies uitbrengen voor deze plannen. Hopelijk laten de leden zich niet om de tuin laten. Deze zijn er voor patiënten en het belang daarvan.
 • Franz

  2 jaar geleden
  Die Van Ewijk is over een paar jaar met pensioen en dan zit de oostelijke Achterhoek met zijn dramatische erfenis! Heel snel weg sturen deze onbetrouwbare bestuurder en komende 5 jaar personeel opleiden voor verloskunde! 

Achterhoek