Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie © Getty Images

'Verloskunde weghalen in Winterswijk is goed voor de regio’

Stoppen met verloskunde in ziekenhuis SKB in Winterswijk is een goed besluit van de raad van bestuur van de Santiz-ziekenhuizen. Zoals Twente destijds jaren terecht besloot tot concentratie van de geboortezorg in Almelo en Enschede. Dat zegt emeritus-hoogleraar gynaecologie Jan Nijhuis.

Nijhuis geldt als expert op het gebied van verloskunde. De professor woont in Limburg, maar komt uit Twente. Hij volgt met gemengde gevoelens de acties die nu worden voorbereid tegen het voornemen om (onder meer) verloskunde te sluiten in Winterswijk.

Het herinnert hem aan de felle discussies van jaren terug in Twente, nadat bekend werd dat ZGT zou stoppen met bevallingen in Hengelo. De kritiek daarop was onder meer dat (aanstaande) ouders niet wilden dat hun kindje in Almelo in het geboorteregister kwam te staan.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek