Johan Heezen op de bouwlocatie aan de Vredenseweg. Rechtsachter aan de gevel van de buren hangen twee van de achttien vleermuiskasten.
Volledig scherm
PREMIUM
Johan Heezen op de bouwlocatie aan de Vredenseweg. Rechtsachter aan de gevel van de buren hangen twee van de achttien vleermuiskasten. © Jan Ruland van den Brink

Vleermuizen verhinderen woningbouw in Winterswijk: ‘Leeg winkelpand staat te verpauperen’

WINTERSWIJK - Al jaren staat aan de Vredenseweg in Winterswijk een groot winkelpand te verpauperen waar woningbouw is gepland. Een vleermuizenkolonie vertraagt het bouwplan.

10 reacties

 • Hans Hartink

  3 maanden geleden
  Ongeveer zoiets meegemaakt bij de (geplande) sloop van een gebouw op een defensie-locatie. Daar werd voor € 80.000,- uitgegeven aan een nieuw "vleermuizenhotel" voor de zomer en de winter. Nog voor dit klaar was waren de vleermuizen al uit het oude gebouw verhuisd en nergens meer in de omgeving. Nu jaren later staat dat oude gebouw er nog steeds.
 • theo houkes

  3 maanden geleden
  Daar gaan we weer dan een muis dan een mol of kraai hou is op met dat gedram en slopen die zooi de vliegende muizen kunnen wel verhuizen en daarbij brengen die dingen ook nog ziektes over dus weg ermee en de liefhebbers van die beesten kunnen mee verhuizen
 • bart verplak

  3 maanden geleden
  Er zijn gewoon teveel mensen. Het mag wel wat minder.
 • Jan Willem Kleinnagelbrink

  3 maanden geleden
  Die vleermuizen zoeken wel een andere plek Inderdaad v d zotte! Mensen hebben geen huis en hier staat een pand te verpieteren Dus als die beestjes blijven en het pand stort eens in? wat dan? bouwen we dan opnieuw voor hen? die verkassen heus wel Hysterisch onderhand dit land, Klimaathysterie, beestjeshysterie, vluchtelingenhysterie, CO2 hysterie, ect ect Zijn er nog psychiaters in de zaal?
 • Els Weber-van Dreuten

  3 maanden geleden
  Hang vleermuizenhuisjes op aan de muren van de buren en slopen dat pand. De woningnood is in Nederland te hoog voor dit soort onzin.
 1. Over de kamsalamander en andere beschermde dieren die ons aardig in de weg kunnen zitten

  Over de kamsalaman­der en andere beschermde dieren die ons aardig in de weg kunnen zitten

  Beschermde dieren kunnen ons aardig in de weg zitten. Nu is er de wespendief. De zeldzame roofvogel die eerder al windmolens wist tegen te houden, blijkt ook de aanleg van zonneparken te kunnen frustreren. De wespendief is niet het enige dier dat niet houdt van verandering. Wie herinnert zich nog hoe de kamsalamander en de zandhagedis een rem zetten op nieuwe ontwikkelingen? Ken jij deze ‘blokkeerdieren’ nog?

Achterhoek