Volledig scherm
PREMIUM
Ben Woordes, vijf jaar geleden initiatiefnemer van de inzameling groenten voedselbank. © Jan Ruland van den Brink

Volkstuinders uit Winterswijk schenken hun oogst aan Voedselbank om minima te helpen

WINTERSWIJK - Het zit de tuinders van volkstuinvereniging D’n Goarden uit Winterswijk deze zomer niet echt mee: eerst de droogte, toen de hitte en nu weer die plensbuien. ,,Ik had 250 kroppen sla geplant, maar het is allemaal weg, net als de andijvie”, zegt de 74-jarige hobbytuinder Ben Woordes uit Winterswijk. ,,Beetje jammer voor mij, maar vooral voor de mensen die afhankelijk zijn van de voedselbank. Gelukkig hebben we het najaar nog.”

Woordes teelt zijn groenten deels voor mensen die deze niet zelf kunnen betalen. Wekelijks zamelen de leden van volkstuinvereniging D’n Goarden zo vele kilo’s groenten in voor de Voedselbank Oost-Achterhoek. Deze week zijn dat door de slechte zomer ‘slechts’ acht kratjes, maar normaal gesproken is de overproductie goed voor vijftien tot twintig kratten vol boontjes, sla, andijvie, bieten en wat al niet meer. Die worden elke vrijdagochtend opgehaald door de Voedselbank die ze in de pakketten voor haar 350 klanten stopt.

Quote

Beetje jammer voor mij, maar vooral voor de mensen die afhanke­lijk zijn van de voedsel­bank. Gelukkig hebben we het najaar nog.

Ben Woordes, Hobbytuinder bij D'n Goarden Winterswijk
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek