Ben Woordes, vijf jaar geleden initiatiefnemer van de inzameling groenten voedselbank.
Volledig scherm
PREMIUM
Ben Woordes, vijf jaar geleden initiatiefnemer van de inzameling groenten voedselbank. © Jan Ruland van den Brink

Volkstuinders uit Winterswijk schenken hun oogst aan Voedselbank om minima te helpen

WINTERSWIJK - Het zit de tuinders van volkstuinvereniging D’n Goarden uit Winterswijk deze zomer niet echt mee: eerst de droogte, toen de hitte en nu weer die plensbuien. ,,Ik had 250 kroppen sla geplant, maar het is allemaal weg, net als de andijvie”, zegt de 74-jarige hobbytuinder Ben Woordes uit Winterswijk. ,,Beetje jammer voor mij, maar vooral voor de mensen die afhankelijk zijn van de voedselbank. Gelukkig hebben we het najaar nog.”

5 reacties

 • Piet Mondriaan

  2 jaar geleden
  Dat klopt inderdaad en deze mensen  vallen overal buiten de boot hè.Ga er maar aanstaan
 • J s

  2 jaar geleden
  Je vergeet tegemoetkoming van stichting leergeld ed. Met als gevolg dat mensen met 111% en iets hoger van het minimum slechter af zijn dan mensen op bijstandsniveau.
 • Henk van Veldhuizen

  2 jaar geleden
  Ik krijg de courgettes nog niet kwijt aan de straatstenen helaas
 • Annabel

  2 jaar geleden
  Wat een fantastisch initiatief. 
 • JanJansen

  2 jaar geleden
  Niet voor tweeverdieners met een minimum salaris? De werkende mensen zonder zorgtoeslag, huurtoeslag, bijzondere bijstand, korting op OV, gratis zwem- en sportlessen, 75 Euro voor vuilniszakken, kwijtscheldingen, korting op kinderopvang etc. Die houden per maand 5 Euro meer over om zwaarbelaste boodschappen mee te doen.
 1. Stikstofdeal met zes boeren die stoppen, A15 kan volgens ministerie daardoor alsnog doorgaan
  PREMIUM
  25

  Stikstof­deal met zes boeren die stoppen, A15 kan volgens ministerie daardoor alsnog doorgaan

  BEMMEL-ZEVENAAR - Het ministerie van Rijkswaterstaat en Infrastructuur heeft naar eigen zeggen een oplossing gevonden om de veelbesproken aanleg van de doorgetrokken A15 alsnog mogelijk te maken. Er zijn deals gesloten met zes veeboeren in de wijde regio. Doordat zij stoppen vermindert de stikstofuitstoot voldoende om extra uitstoot van uitlaatgassen door auto’s op de A15 te compenseren, zegt het demissionaire kabinet. De Raad van State moet dit nog goedkeuren.
 2. Milieustrijder Vollenbroek voert actie tegen provincie en omgevingsdiensten, niet tegen fabriek Sibelco in Winterswijk
  PREMIUM
  8

  Milieu­strij­der Vollen­broek voert actie tegen provincie en omgevings­dien­sten, niet tegen fabriek Sibelco in Winters­wijk

  De procedures die milieuactivist Johan Vollenbroek heeft aangespannen over de steengroevefabriek Sibelco in Winterswijk, zijn niet gericht tegen de fabriek zelf. Maar wél tegen de provincie Gelderland en de omgevingsdiensten, die verantwoordelijk zijn voor vergunningverlening en de onderzoeken naar schadelijke uitstoot van de fabriek. ,,Zij doen hun werk niet goed”, stelt Vollenbroek.
 3. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.

Achterhoek