Ben Woordes, vijf jaar geleden initiatiefnemer van de inzameling groenten voedselbank.
Volledig scherm
PREMIUM
Ben Woordes, vijf jaar geleden initiatiefnemer van de inzameling groenten voedselbank. © Jan Ruland van den Brink

Volkstuinders uit Winterswijk schenken hun oogst aan Voedselbank om minima te helpen

WINTERSWIJK - Het zit de tuinders van volkstuinvereniging D’n Goarden uit Winterswijk deze zomer niet echt mee: eerst de droogte, toen de hitte en nu weer die plensbuien. ,,Ik had 250 kroppen sla geplant, maar het is allemaal weg, net als de andijvie”, zegt de 74-jarige hobbytuinder Ben Woordes uit Winterswijk. ,,Beetje jammer voor mij, maar vooral voor de mensen die afhankelijk zijn van de voedselbank. Gelukkig hebben we het najaar nog.”

5 reacties

 • Piet Mondriaan

  2 jaar geleden
  Dat klopt inderdaad en deze mensen  vallen overal buiten de boot hè.Ga er maar aanstaan
 • J s

  2 jaar geleden
  Je vergeet tegemoetkoming van stichting leergeld ed. Met als gevolg dat mensen met 111% en iets hoger van het minimum slechter af zijn dan mensen op bijstandsniveau.
 • Henk van Veldhuizen

  2 jaar geleden
  Ik krijg de courgettes nog niet kwijt aan de straatstenen helaas
 • Annabel

  2 jaar geleden
  Wat een fantastisch initiatief. 
 • JanJansen

  2 jaar geleden
  Niet voor tweeverdieners met een minimum salaris? De werkende mensen zonder zorgtoeslag, huurtoeslag, bijzondere bijstand, korting op OV, gratis zwem- en sportlessen, 75 Euro voor vuilniszakken, kwijtscheldingen, korting op kinderopvang etc. Die houden per maand 5 Euro meer over om zwaarbelaste boodschappen mee te doen.
 1. De jongste scheidsrechter is nu rector op een middelbare school: ‘Prachtige school moet over vijftien jaar nog steeds toekomstbestendig zijn’
  PREMIUM
  interview

  De jongste scheids­rech­ter is nu rector op een middelbare school: ‘Prachtige school moet over vijftien jaar nog steeds toekomstbe­sten­dig zijn’

  DOETINCHEM/ WINTERSWIJK - Hij is de jongste scheidsrechter ooit in het betaald voetbal. Jeroen Sanders (35) was leerling, docent lichamelijke opvoeding en mentor aan het Rietveld Lyceum in Doetinchem. Momenteel is hij conrector en plaatsvervangend rector aan diezelfde school. Per 1 augustus wordt hij rector van het Gerrit Komrij College in Winterswijk.
 1. Auto belandt onderaan de dijk: waar is de bestuurder?
  Play

  Auto belandt onderaan de dijk: waar is de bestuurder?

 2. Opnieuw brandt een auto uit in Nijmegen
  Play

  Opnieuw brandt een auto uit in Nijmegen

Achterhoek