Het voormalige SNS-kantoor in Winterswijk wordt ingericht als sportschool, waardoor de maatschappelijke organisaties uit het pand moeten.
Volledig scherm
Het voormalige SNS-kantoor in Winterswijk wordt ingericht als sportschool, waardoor de maatschappelijke organisaties uit het pand moeten. © WUh

Vrijwilligerspunt Winterswijk moet op zoek naar nieuw pand

WINTERSWIJK - De Winterswijkse Uitdaging en het Vrijwilligerspunt moeten per 2 juli op zoek naar een nieuw onderkomen. De vrijwilligerscentrale had het leegstaande SNS-kantoor aan de Torenstraat twee jaar lang anti-kraak gebruikt, maar het pand is nu verkocht en er komt een sportschool in.

Het vinden van een nieuw onderkomen wordt volgens manager Harrie Garritsen nog een lastige opgave, want in het WUh(‘Winterswijk Uw huis’)-pand gonst het inmiddels van de activiteiten en maatschappelijke organisaties. Zo is er een buurttafel, activiteitenavonden van ’t Stekkie (voor mensen met een verstandelijke beperking), een autismecafé, een veteranen-inloopmiddag, het Samenrijderspunt met de duofietsen en AutoMaatje. Ook veel groepen vergaderen er regelmatig. 

De Uitdaging en het Vrijwilligerspunt willen het liefst samen met al die medegebruikers naar één nieuwe plek, zodat de huurprijs over velen verdeeld kan worden. Overigens kan een deel van het huidige pand gebruikt blijven worden, zodat ook een gedeeltelijk verhuizing nog denkbaar is.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek