Vuurwerk.
Volledig scherm
PREMIUM
Vuurwerk. © ANP

'Vuurwerkverbod werkt niet als je niet kunt handhaven'

WINTERSWIJK/ DOESBURG - Het heeft geen zin een vuurwerkverbod of vuurwerkvrije zones in te stellen als er niet genoeg politie is om dat te handhaven. Dat zegt Joris Bengevoord, burgemeester van Winterswijk, in reactie op het besluit van het kabinet om gemeenten zelf te laten beslissen of ze een vuurwerkverbod instellen.

9 reacties

 • Ronald

  5 jaar geleden
  Over een paar jaar hebben wij duizenden extra Boa's.
 • Wim

  5 jaar geleden
  1 uurtje echt vuurwerk, eigenlijk op de meeste plaatsen in Nederland maar een half uurtje, minder dan 0,01% van het jaar! .. en nog die heisa over vuurwerk afschaffen. Ok, het illegale vuurwerk is gevaarlijk en sommig legaal vuurwerk.is te zwaar, maar daar gaat de discussie zelden over. Babypijltjes wel (verboden) en rotjes ook (hoge prioriteit bij de burgemeesters). Of liever alles verbieden want dan kunnen de burgemeesters de hele Oud & Nieuw bij buren aan de champagne. Lekker rustig. Kortom, breng deze discussie terug naar een nieuw normaal waar iedereen blij mee is. 
 • Forza0314

  5 jaar geleden
  Dat kan allemaal wel zo zijn, maar als er een land uitblinkt in klagen en verbieden wat vuurwerk betreft dan is het Nederland wel. Bovendien moet je alle landen maar eens met elkaar vergelijken, je zult zien dat vuurwerkliefhebbers in andere landen beter af zijn 
 • Louis Jansen

  5 jaar geleden
  Engeland , Zweden en Potugal niet.  Duitsland wel, België wel in Spanje weinig.  Dus niet alle Europese landen  kennen dit fenomeen.  Waar het nog wel mag loopt dezelfde discussie als in Nederland 
 • Anonymous

  5 jaar geleden
  Nou toevallig, handhaving van regelgeving in de gemeente Zevenaar net zo min. Dus lekker doen waar je zin in hebt, BOA's en agenten zijn er toch niet.