De Jacobskerk stamt uit begin 1500 en staat op de plek waar in de Middeleeuwen ook al een kerk stond.
Volledig scherm
PREMIUM
De Jacobskerk stamt uit begin 1500 en staat op de plek waar in de Middeleeuwen ook al een kerk stond. © Jan Ruland van den Brink

Waarom het dorp Winterswijk nooit stadsrechten heeft gekregen

WINTERSWIJK - Waarom kreeg Winterswijk nooit stadsrechten? Waar komt de naam van het dorp vandaan? De geschiedenis van Winterswijk in de Middeleeuwen, het weinige wat er van bekend is, is nu te boek gesteld. 

5 reacties

 • Kruimel

  2 maanden geleden
  Groenlo is samen met Lichtenvoorde OostGerle geworden. Bredevoort, gem. Aalten. Borculo, Berkelland. En Winterswijk gewoon Winterswijk gebleven. Geen stadsrechten maar wel zelfstandig. Dat bedoel ik maar.
 • Joop

  2 maanden geleden
  Dag mevrouw Goldstein. De redactie is niet verantwoordelijk voor correctie. Overigens iedereen maakt wel taalfouten. Ik maar u ook. Commentaar op een ander hebben kunt u in dit geval beter achterwege laten. Zeker niet als u zelf het gebruik van ( ) niet goed toepast. Daar hoort geen spatie tussen te zitten. Een nieuwe zin moet u overigens beginnen met een hoofdletter en sluit u af met een punt. Ik hoop dat u mij niet hoeft te corrigeren. 
 • catherien goldstein

  2 maanden geleden
  Kan de redaktie van de krant ( stomme ) taalfouten corrigeren AUB .Zoals iemand schrijft "" Dit verklaarD een hoop ""verklaarT is de bedoeling 
 • Opdehoart

  2 maanden geleden
  Dit verklaard een hoop
 • Elk

  2 maanden geleden
  Leuke plaats waar álle nationaliteiten prima door één deur kunnen .. kom er graag !!
 1. Directeuren SKB en Slingeland blikken terug: ‘Onrust en emoties waren enorm’
  PREMIUM

  Directeu­ren SKB en Slingeland blikken terug: ‘Onrust en emoties waren enorm’

  DOETINCHEM/WINTERSWIJK - Ze zijn er helemaal klaar mee, het conflict dat er was tussen het Streekziekenhuis Koningin Beatrix in Winterswijk en het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem. Het liefst blikken de ziekenhuisdirecteuren Jeltje Schraverus (63) en Marja Weijers (66) vooruit en benadrukken ze het nieuwe elan dat is ontstaan nu beide ziekenhuizen weer op eigen benen staan. ,,Iedereen kijkt naar de toekomst en die ziet er voor beide huizen goed uit.”
 1. Tienduizenden restaurants in Italië open ondanks verbod
  Play

  Tienduizen­den restau­rants in Italië open ondanks verbod

 2. Gommers: Je kunt een derde golf verwachten
  Play

  Gommers: Je kunt een derde golf verwachten

Achterhoek