Met zwarte ballen worden nu al duikers afgesloten om het water langer vast te houden.
Volledig scherm
PREMIUM
Met zwarte ballen worden nu al duikers afgesloten om het water langer vast te houden. © Jan Ruland van den Brink

Waterpeil van Achterhoekse sloten verhoogd in strijd tegen droogte

WINTERSWIJK - Het waterpeil in Achterhoekse ‘watergangen’, de door het Waterschap Rijn en IJssel beheerde sloten, wordt deze winter verhoogd. Ook stuwen komen hoger te staan. Daardoor wordt meer water langer vastgehouden.

4 reacties

 • leo

  2 maanden geleden
  gebeurt ook in de zomerperiode.Verder: lees mijn  andere reactie.
 • leo

  2 maanden geleden
  Nu is heel nuttig, water vast houden zodat het grondwater weer aangevuld wordt.Werkt super, hier ook km sloot afgedamd, na de pittige buien van laatst alles vrijwel vol, nu alweer bijna leeg, dus opgenomen door bodem.Laatste 2 jaren heeft wrij de stuwen het hele groeiseizoen hoog gehad.
 • Kat

  2 maanden geleden
  Het heeft alleen zin als de stuwen ook hoog blijven staan. We zagen de afgelopen jaren ook het waterpeil in rap tempo zakken in het voorjaar en zomer en het is nog nooit zo laag geweest. Nu de stuwen hoog zetten is makkelijk en heeft weinig zin, want voorlopig hoeven we nog niet op veel water te wachten en de meeste sloten staan nog droog. Ben bang dat ze weer te snel verlaagd worden.. Er is weer een flink neerslagtekort en 15% minder gevallen dan de vorige nazomer/herfst.
 • Sjakie

  2 maanden geleden
  Waarom niet ook in de zomerperiode, als alles verdampt en grotendeels wordt opgepompt door de boeren? Alleen verhogen in de winter is schijnpolitiek bedrijven. ;-)
 1. Man zwaargewond bij bedrijfsongeval in Laag-Soeren
  Play

  Man zwaarge­wond bij bedrijfson­ge­val in Laag-Soe­ren

 2. Bruls: 'Avondklok is zwaarste maatregel'
  Play

  Bruls: 'Avond­klok is zwaarste maatregel'

Achterhoek