Volledig scherm
Werkzaamheden aan het spoor afgelopen week in Doetinchem. © Bart Harmsen

Werkzaamheden lopen uit; treinen tussen Winterswijk en Doetinchem rijden weer

DOETINCHEM/ WINTERSWIJK - Treinreizigers zijn maandagochtend tussen Winterswijk en Doetinchem toch weer met bussen vervoerd. De werkzaamheden aan het spoor, die negen dagen hebben geduurd, liepen uit waardoor deze maandag pas om 09:00 weer treinen konden rijden. Reizigers waren daardoor in de spits een half uur tot een uur langer onderweg.

Het spoortraject zou deze maandagochtend voor de spits weer in gebruik genomen worden.

Storingen
Zondagmiddag leken de ingrijpende werkzaamheden tussen Wehl en Winterswijk tot een succesvolle afronding te komen. 's Nachts deed zich echter bij het testen van de systemen toch een aantal storingen voor. De oorzaak daarvan wordt nog onderzocht. Mogelijk is het onweer van zaterdag daaraan debet, aldus Prorail.

Daardoor kon het spoor tussen Winterswijk en Doetinchem pas vanaf ongeveer 09.00 uur gebruikt worden.

Rails en wissels
Op het hele tracé zijn de afgelopen negen dagen rails, overwegen en wissels vernieuwd. In Doetinchem is het perron nu twee maal zo breed als voorheen.

Hogere snelheid
De verbeteringen maken een hogere snelheid voor de trein mogelijk waardoor er in de dienstregeling meer speling komt. Met die speling kunnen bijvoorbeeld kleine vertragingen worden opgevangen, aldus spoorbeheerder ProRail, waardoor de aankomst- en vertrektrijden toch gehandhaafd kunnen blijven.

Achterhoek