Wim Aalderink is gestopt als wethouder van Winterswijk.
Volledig scherm
PREMIUM
Wim Aalderink is gestopt als wethouder van Winterswijk. © Jan Ruland van den Brink

Wethouder met liefde en passie: ‘Ze zeiden dat als ik zo door zou gaan, ik een burn-out zou krijgen’

Het VrijdaginterviewWINTERSWIJK - Hij deed het met liefde en passie, het wethouderschap van de gemeente Winterswijk. Wim Aalderink zal het ook zeker gaan missen, maar koos toch voor zijn gezondheid. ,,Bovendien is dit het juiste moment om af te treden.”

Voor veel Winterswijkers kwam het bericht deze week dat wethouder Wim Aalderink opstapte als een schok. Het liep net zo lekker in het nieuwe college, na de crisis met het CDA, nu precies een jaar geleden. Toch stopt de wethouder van Winterswijks Belang.

Waarom?
,,Helaas, ik moet kiezen voor mijn gezondheid. Lichamelijk mankeert mij niets. Maar ik werd twee weken geleden met hartproblemen opgenomen en dan word je binnenste buiten gekeerd. Ze konden gelukkig niets vinden.’’

,,Maar ik kreeg wel de boodschap dat de klachten een gevolg van stress waren en dat als ik zo doorging ik een burn-out zou krijgen. Die heb ik twintig jaar geleden ook gehad, dus ik weet wat dat betekent. Ik heb een week nagedacht, veel gepraat met mijn vrouw en kinderen. En toen de knoop doorgehakt.’’ 

,,Dit is bovendien een goed moment om te stoppen. Er is nog twee jaar te gaan tot aan de volgende verkiezingen. Voor mijn opvolger nog een mooie periode om een aantal zaken op te pakken die er liggen. Er moet nog veel gebeuren, zoals het Cultuurkwartier, Boogie Woogie, de centrumvisie, de herinrichting van de markt.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek