Jurgen Hijink, Willy Kruiselbrink en Gosse Visser (vlnr) op de Corleseweg waar door de blauwe wildspiegels veel aanrijdingen met reeën zijn voorkomen.
Volledig scherm
PREMIUM
Jurgen Hijink, Willy Kruiselbrink en Gosse Visser (vlnr) op de Corleseweg waar door de blauwe wildspiegels veel aanrijdingen met reeën zijn voorkomen. © Jan Ruland van den Brink

Wildspiegels tegen botsing met reeën stuit op ‘nee’ in de Achterhoek

WINTERSWIJK - Wildspiegels langs de kant van de weg hebben in Winterswijk al heel wat aanrijdingen met reeën voorkomen. De wildbeheereenheid wil ze nu ook langs de provinciale wegen plaatsen. Maar dat stuit op verzet.

6 reacties

 • Taxs

  2 jaar geleden
  Jij snapt er niks van
 • beka

  2 jaar geleden
  ik verwacht dat de genoemde: "speciale elektronische kastjes langs de weg" die licht en geluid moeten gaan maken ook niet gaat werken: na een aantal jaar in ons buitenklimaat en soms schade door bermmaaien etc. zullen de meesten niet meer werken. Net als mijn tuinlampjes op zonnecellen: na 2-3 jaar is alles kapot. Dat spul kan niet tegen ons buitenklimaat. Dus: zonde van het geld. 
 • HDR

  2 jaar geleden
  Prima actie. Heeft zich in de praktijk bewezen.Goed bezig heren. 
 • Kennis

  2 jaar geleden
  Onbegrijpelijke houding van de provincie. het is wetenschappelijk ook niet bewezen dat de provincie nut heeft....
 • Ben1

  2 jaar geleden
  Vorig jaar in 1 klap twee voor op mijn auto gehad op 1 van de provinciale wegen uit het artikel. Als het ook maar iets helpt: graag!

Achterhoek