Volledig scherm
PREMIUM
De Misterstraat © Theo Kock

Winkelhart Winterswijk loopt als een tierelier; leegstand geen issue

WINTERSWIJK -  Het winkelhart Winterswijk loopt als een tierelier, mede dankzij de komst van veel Duitse klanten. Over leegstand maken ze zich geen zorgen. Zodra er een gat valt in het winkelhart wordt dat weer opgevuld. 

Tegen alle landelijke trends in, telt Winterswijk weinig leegstand in de winkelstraten. Het aantal leegstaande winkelpanden in Winterswijk bedraagt 22 van de 250, oftewel 8,8 procent. Veel lager dan in Doetinchem, zo blijkt uit een telling van De Gelderlander. ,,Gevoelsmatig zeg ik dat alle panden gevuld zijn in het centrum”, reageert de Winterswijkse wethouder Wim Aalderink op de cijfers. De leegstand concentreert zich inderdaad aan de randen van het winkelcentrum. Aan het einde van de Meddosestraat staan al jaren vier panden leeg. Ook aan het einde van de Misterstraat, het zogenaamde Spekende, zijn vijf lege winkelpanden. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek