Volledig scherm
Het winkelcentrum Winterswijk © theo kock

Winkeliers verzetten zich tegen extra koopzondagen in Winterswijk

WINTERSWIJK - De Winterswijkse winkeliers verzetten zich tegen extra koopzondagen in de zomer. Winkeliersvereniging ABH City werkt daarom volgende zomer opnieuw niet mee aan de extra koopzondagen.

De zomerse koopzondag in Winterswijk blijft een heikel punt bij de ondernemers, zo bleek maandagavond tijdens de ledenvergadering van winkeliersvereniging ABH City. Vooral de kleinere winkeliers zien het, gezien hun privéleven, niet zitten alle zondagen open te zijn. De laatste van de maand is meer dan genoeg, vinden ze. 

De gemeente  had  dit voorjaar de openingstijden voor de zondagen verruimd, maar daar werd deze zomer nog nauwelijks gebruik van gemaakt. Tijdens de vorige ledenvergadering had  het bestuur van ABH City in overleg met de leden geadviseerd om geen gebruik te maken van die extra koopzondagen.

Promotionele bijdrage

,,Afgelopen maand kregen wij het verzoek van de gemeente om de koopzondagen te evalueren. Dit was voor ons aanleiding om de fracties uit te nodigen en hen uit te leggen waarom wij geen extra koopzondagen hebben gehouden. In het gesprek met de fracties hebben wij voorgesteld dat, mits de leden akkoord gaan met extra koopzondagen, wij graag een extra promotionele bijdrage van de gemeente zouden willen”, legt voorzitter Matthijs Scheuter uit. 

De gemeenteraad had voor de promotie een bijdrage van 10.000 euro beschikbaar willen stellen. Maar dat geld kunnen ze in de zak houden, want ABH City ziet na de ledenraadpleging af van medewerking en promotie van de extra koopzondagen. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek