Winkels in centrum Winterswijk gesloten door brand

WINTERSWIJK - In de Misterstraat  in Winterswijk is rond 15.30 uur brand ontstaan in het magazijn van een van de winkels. Om de brand te kunnen blussen, heeft de brandweer de straat afgezet. Daardoor is een aantal winkels gesloten. De brand is inmiddels onder controle.

Volledig scherm
De brand in een pand aan de Misterstraat veroorzaakte een aardige rookpluim boven het centrum van Winterswijk. © Marijn ter Haar

De brand in het centrum van Winterswijk ging gepaard met flink wat rookontwikkeling. De brandweer was snel ter plaatste met twee wagens en een watertankvoertuig, maar kon niet voorkomen dat ook een belendend pand schade opliep. Dat stelt Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG) op Twitter.

Het vuur woedde op de eerste verdieping van het pand waarin Vodafone is gevestigd. Door de brand moesten ook Bruna, Ziengs, Only, Bonita en We Fashion de deuren sluiten.

Op het moment van de brand was er behoorlijk wat winkelend publiek op de been in het centrum van Winterswijk. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek