Volledig scherm
De Winterswijkse kermis, gezien vanuit kermisattractie Speed. © Michel Beskers

Winterswijk heeft ‘de beste kermis van Nederland’

WINTERSWIJK - De augustuskermis in Winterswijk is vrijdag uitgeroepen tot ‘beste kermis van Nederland’. De Vereeniging Volksfeest, die de kermis in het centrum van het dorp organiseert, kreeg de prijs op de traditionele paaskermis in Deventer.

Winterswijk won in de categorie ‘middelgrote kermissen’. Een vakjury prees de Winterswijkse opzet om het ruime aanbod aan attracties, exploitanten die er al jaren staan en betaalbare prijzen. Volgens de vakjury is de kermis, die in augustus in de straten rondom het gemeentehuis wordt opgesteld, echt een onderdeel van het gehele Volksfeest. De vakjury heeft tijdens het bezoek aan de Winterswijkse kermis gesproken met kermisexploitanten en bezoekers.

De kermis wordt dit jaar van donderdag 29 augustus tot en met zondag 1 september gehouden. Rondom Koningsdag is er een kleinere kermis.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek