De gemeente Winterswijk heeft grond in de Spoorzone van Winterswijk gekocht, het gebied tussen het spoor en de Parallelweg.
Volledig scherm
De gemeente Winterswijk heeft grond in de Spoorzone van Winterswijk gekocht, het gebied tussen het spoor en de Parallelweg. © GoogleMaps

Winterswijk koopt grond Spoorzone

WINTERSWIJK - Het is de gemeente Winterswijk na twee jaar toch gelukt om de grond te kopen van de zogenoemde spoorzone, het gebied tussen de Parallelweg en het spooremplacement. Het is de bedoeling dat op het ruim 3,2 hectare grote terrein grootschalige detailhandel en bedrijven komen met een lage milieucategorie.

De gemeente heeft op dit moment nog maar weinig grond ter beschikking voor bedrijven. Volgens wethouder Inge Klein Gunnewiek is er veel belangstelling. ‘Met deze aankoop kunnen we op korte termijn meerdere bedrijven aan een nieuwe locatie helpen’, laat de wethouder weten in een persbericht.

Winterswijk wilde de grond in de Spoorzone al in 2017 kopen van de NS, maar toen ging projectontwikkelaar Van der Meijden Vastgoed uit Veenendaal met de buit aan de haal. De gemeente heeft de grond alsnog kunnen kopen van de ontwikkelaar. Het college van B&W wil een krediet van 2,8 miljoen beschikbaar stellen voor de ontwikkeling van de Spoorzone. De raad neemt hierover in november een besluit.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek