Volledig scherm
Joris Bengevoord (rechts) en Arijan van van Bavel in familiepretpark De Waarbeek. © Lars Smook

Winterswijk krijgt jongste burgemeester van Nederland

Joris Bengevoord (GroenLinks) is vanavond voorgedragen als aanbevolen kandidaat voor het burgemeesterschap van Winterswijk. Als hij inderdaad geïnstalleerd wordt, wordt hij met zijn 32 jaar de jongste burgemeester van Nederland. 

Bengevoord volgt Thijs van Beem op, die medio maart afscheid neemt.

De nieuwe burgemeester is momenteel nog fractievoorzitter van GroenLinks in Tilburg. Daarnaast is de Oud-Winterswijker samen met Arijan van Bavel (Adje van Paul de Leeuw) eigenaar van familiepretpark De Waarbeek in Hengelo. „Die taken draag ik over aan mijn partner Arijan.” 

Fantastisch!
„Ik heb een fantastisch leven”, stelt Bengevoord, die eigenlijk geen ambities koesterde om burgemeester te worden. „Niet per se. Ik heb De Waarbeek, een productiebedrijf voor het theater en ben fractievoorzitter van GroenLinks in Tilburg. Maar ja, dan komt Winterswijk voorbij... Dat is fantastisch. Weet je, ik ben daar groot geworden en heb het daar zó naar mijn zin gehad. En de uitdaging in de profielschets kan ik aan. Ik vind het ontzettend leuk om mensen met elkaar te verbinden. Dat is ook de reden waarom ik de politiek in ben gegaan.”

De vertrouwenscommissie heeft unaniem gekozen voor Bengevoord. Mede vanwege het enthousiasme van de oud-Winterswijker. 

Direct na het vertrek van Van Beem begint Bengevoord in Winterswijk. „Medio maart word ik geïnstalleerd. Ik heb er veel zin in.” 

Volledig scherm
Wethouders Te Gronde (links) en Aalderink moeten het eerste, besloten, deel van de vergadering op de gang afwachten. © DG
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek