Een supermarkt voor minima, foto ter illustratie.
Volledig scherm
Een supermarkt voor minima, foto ter illustratie. © john de pater

Winterswijk krijgt Mini Manna-supermarkt voor minima: jaarlijks hulp voor 200 tot 250 gezinnen

WINTERSWIJK - De stichting Mini Manna opent een supermarkt voor minima in Winterswijk. Om dat mogelijk te maken is door de gemeente een eenmalige subsidie van maximaal 56.000 euro beschikbaar gesteld.

6 reacties

 • Jan Willem Kleinnagelbrink

  1 maand geleden
  Wat ik dus niet snap: ze kopen bij de supermarkt en leggen het dan in hun winkel met fikse, 25-50% , korting Waarom kopen ze dan niet gezamenlijk in bij de echte groothandel? En schijf je het door voor de inkoopsprijs plus http://btw.Nu leg je er dus altijd veel geld bij! En dat kan toch beter gebruikt worden Waarom die supers spekken? die zijn niet bepaald armlastig toch?
 • Piet Mondriaan

  1 maand geleden
  Er weer wordt er iets onnadenkends opgezet om mensen in een bepaalde positie te houden. Wanneer komt zo'n organisatie toch eens met een compleet verhaal om mensen uit de benarde positie te halen omdat ze dan zelf meer handvatten hebben en hierdoor weer mee durven te doen en dit dan ook kunnen. Armoedebestrijding bestaan niet uit mensen aaien.
 • Johann Janssen

  1 maand geleden
  dit is een heel slechte ontwikkeling in dit land denk dat de politiek heft gefaald en dat zij verantwoordelijk zijn voor een 2 deling in dit land.
 • Wim Sonderen

  1 maand geleden
  Slechte ontwikkeling. Het lost de problemen niet op maar versterkt de afhankelijkheid van mensen. Onderzoek de reden van de problemen en werk aan een oplossing.
 • Christiaan

  1 maand geleden
  @Joris, verdiep je even in de rol en positie van de Mini Manna Markt. Die zit namelijk in het gat tussen voedselbank en gewone supermarkt. Er zijn namelijk steeds meer mensen die tussen wal en schip dreigen te komen. En lang niet iedereen kan - zoals jij zegt - in Nederland 'gewoon kleding kopen.' Dus een goede zaak dat de gemeen te Winterswijk oog heeft voor die doelgroep. Je kan er als vrijwilliger gaan werken, misschien geeft dat een andere kijk op dit onderwerp.

Achterhoek