Volledig scherm
PREMIUM
Museum Wereld van Wenters is ondergebracht in drie panden aan de Meddosestraat in het centrum van Winterswijk. © DE GELDERLANDER

Winterswijk wil bijdrage aan museum schrappen

WINTERSWIJK - De gemeente wil de jaarlijkse bijdrage aan het lokale museum schrappen. Volgens de gemeente maakt museum Wereld van Wenters de verwachtingen niet waar. De museumvereniging stelt dat de subsidie van 34.500 euro helemaal niet voor het museum bedoeld is.

In de lijst met bezuinigingen staat het schrappen van de jaarlijkse bijdrage van 34.500 voor Wereld van Wenters. Dat museum is geopend in drie winkels in de Meddosestraat en is de opvolger van museum Freriks, dat tot 2012 in een grote boerderij aan de Groenloseweg was ondergebracht. De collectie kwam terecht in de Museumfabriek, in een deel van de oude textielfabrieken aan de Laan van Hilbelink.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek